Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 23-09-2007, 01:39
Uzak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzak Uzak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

Yerel olanı çok alâ kavramak gibi bir yükümlülük içinde olduğumu şahsen hissetmiyorum . "Emperyalist yoz kültür"den dolayı olsa gerek sabahları "Türk" kahvesi değil halis Nescafe içiyorum . Hatta kendi bireysel laboratuarım içinde yaptığım beyin fırtınası , Rum ve Arnavut kökenim ve altında bulunduğum Türk-İslam kültürü göz önünde bulundurulduğunda , "milli"min ne olması gerektiği ya da gerekebileceğine dair bir ipucu oluşturmuyor. Yaptığım bir davranışın, yediğim yemeğin, okuduğum kitabın değerinin evrenselliği hakkında kesin bir bilgi içerisinde de değilim. "Dünya Klasiği" denilen kitapların Eski-Mo'lar ya da Tibetliler için ne anlam taşıdığı hakkında bir bilgim yok. Belki evrensel değerlerin evrenin ne kadarında değer taşıdığı tartışmasına bile girilebilir ki bu kavramın kendisini mizah içine alırdı kuşkusuz . Hadi en azından mizaha teyet geçsin . Bu nedenle milli ya da evrensel gibi değerleri fazla ciddiye almıyorum .

Öyküme gelince... Belki uslup olarak gündemden düşmüş ama "evrensel" bir özelliği var : sayıklama !

Konu Uzak tarafından (23-09-2007 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir..