Tekil Mesaj gösterimi
  #108 (permalink)  
Alt 22-09-2007, 03:46
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Bahsiniz "İd,Ego ve Superego"nun, son aşaması superegoyla ilintili, erkek yalnızca türünden cins olarak ahlaki boyutta ayrılıyor, erkeğe seks yapmak son derece hak sayılırken, kadına yapmak vebal-günah-ayıp sayılıyor. Yani, libidosuyla alakalı değil. Erkek toplumca onaylanacak davranış biçimlerini ortaya çıkarırken fazlaca bir çekinme yaşamıyor hatta böbürlenme dahi söz konusu...(Tüm davranış şekilleri değil elbette; eçcinsellik, ensest vs gibi toplumun her iki cinse de yasakladıkları hâlâ var...)
Örneğin libidonun yüksekliğine göre hormon üretiminin azalıp-çoğaldığı da bilinir, kadındaki östrojen hormonun azalması birçok dış etmenden ötürü olabilir, yoksa çıkış noktasında cinsler arası bir libido farkından söz etmek çok mantıklı değil. Yani kadınlar da erkekler gibi seks düşünürler (%90 gibi üfürük bir oran vermeyeceğim)...

Alıntı:
fenasi´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Evlilik öncesi seksi sorgulayanlar sadece ve sadece bekaret kaygısı içinde olan kızlardır.
Yalnız garip gerçekleriniz var doğrusu...
Bekareti sadece kızların dert ettiğini yazmışsınız ama asıl bekaret arayanlar çoğunlukla erkeklerdir, hiçbir erkek bekarete değer vermeseydi, hemen hiçbir kız 'amanin ben yine de bakire kalayım' derdine düşmez, önündeki zar engelini de aşmak adına inanın çok bir ferah fillah olurdu, ilk dürtüler harekete geçtiğinde nasıl susamışlığını gideriyorsa, cinselliğini de bu yolla giderirdi...Yoksa kızlar kendi kendilerine yasak yaratacak kadar budala değiller sanırım... Bu baskı zincirinin önce erkekten başlayıp ardılında kadınlara bulaştığını düşünüyorum.

Alıntı:
fenasi´isimli arızadan alıntı
Evet (istisnalar hariç- eski deyimle istisnalar kaideyi bozmaz) kesinlikle yapardım-yapardık-yaparlar
Yanlış -bence-, insanın öncelikli güdüsü yaşama güdüsüdür, hayatta kalma güdüsü...Siz de seks adına ölecek akil dışı insanlar yaratıklandırdınız, istisnaları da ölmeyecekler olarak yazdınız ya, esafe! Hayvanlar yaparlar çünkü, öleceğini bilen tek varlık insandır.

Olanı, pratiği yazacağım diye, daha dişe dokunur genellemeler/yuvarlamalar yapmanız dileklerimle...