Tekil Mesaj gösterimi
  #80 (permalink)  
Alt 20-09-2007, 03:44
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Alıntı:
Lilith´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Yalnız; türümüzün özelliklerini de bir çırpıda hiçleyemeyiz. İnsan; akil varlıktır! Hayvandan elbette ki ayrıdır, çiftleşirken de ayrıdır, düşünürken de Hiç pragmatist bakamayacağım olaya, içgüdüler diyemeyeceğim!

ben diyeceğim
Sen niye diyebileceksin Lilith?

Öncelikle içgüdünün fizyolojik olduğunu biliyoruz, yani psişik-ruhsal-düşünce işi değildir. Hayvanlarda türlerine göre, soydan soya geçen içgüdüler vardır, öğrenilemez ve deneme yanılma yoluyla da edinilmezler; hayvanların öğrenilebilir davranışları içgüdüsel davranışlarını bozmaktadır, örneğin, Çarli denen maymun saldırganlığını öğrenme sonucu değiştirmiştir...
Bunun yanında insan denen varlıkta güdüler vardır, içgüdüler değil. Ve insan akil (akıllı) bir varlıktır; ruh, akıl, düşünme ve duyu gibi... Duyularımıza hitap eden cinsellik işlevinde, insanın güdülerinin sonucudur, içgüdülerinin değil.

Kabaca örnek verirsek, cinsel ihtiyacını gidermek için hayvan seçici değildir, önüne gelen karşı türüyle (eş türüyle de olabiliyor, genetiklerinin bozulduğunu okumuştum) çiftleşebilir. Ama insan önüne gelenle çiftleşemez. Bunun için duyularının harekete geçmesi gerekir...

Mesela Lilith, bir adada kalsan, o adada da senden başka bir erkek olsa; o erkek de pis kokan, iğrenç homurtular çıkaran, berbat bir tene sahip, gözüne son derece çirkin gelen bir adam olsa, o adamla yine de sevişebilir misin? (Evet sevişebilirim desen de, bu "hemen, hiç düşünmeden" sevişirim olmayacaktır, duyuların onu düşünce yoluyla kabul etmeni hazırlayana kadar sevişemeyeceksindir... Oysa salt içgüdüsel bir davranış şekli olsaydı cinsellik, o adamla "hemen" sevişebilirdin...)

Bilmem anlatabildim mi kendileyim?

Konu maria tarafından (20-09-2007 Saat 04:29 ) değiştirilmiştir..