Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 18-09-2007, 00:49
fenasi fenasi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
.........

Blog Başlıkları: 1
Angry Küfür ederim,Hakaret ederim olmadı tükürürüm

Forumda küfürler havada uçuşuyor. Hakaretler normal bir durum oldu. Çemkirmeyene karizma puanı vermiyorlar. Tartışma ile sataşma arasında gidip gelen konular. Hatta kamplaşmalar başladı ufaktan kenardan. Ben bütün bu olanlardan rahatsızım. Çoğunluk gibi bu foruma, biraz kafa dağıtmak, biraz tartışmak, birazda kendime düşünce olarak yakın hissettiğim insanlarla iletişim kurmak için giriyorum ve hakarete uğruyorum.

Bunları çekmek zorunda değiliz. İlk önce kendimizi kontrol etmeyi öğrenelim, daha sonrada tartışmayı ve içimizden bu kötü huyluları ayıklamayı. Kesinlikle bu forumun adından dolayı gelip ortalığa takılan ve insanlara hakaret edenler ile bir takım saplantısı olanlar bu tavsiyelerin dışındadır. Hassas olduğumuz konularda daha sakin davranmaya çalışalım. Kimse kimsenin görüşüne yada inancına katılmak zorunda değildir.

Küfür ve hakaret illa bildiğimiz sözcükler kullanılarak yapılmaz. Bunun bir çok yolu ve yöntemi vardır. Dolaylı yollardan yada ima edilerekte yapılabilir. Bu şekilde de saldırılar, küfürler yada hakaretler yapılmaktadır. Hatta fevri bir çıkışla artniyetsiz olarak açılan bir konu, bazı üyeler tarafından kendi inançlarına hakaret olarak algılandı ve sonuçta bir çok insan üzüldü mesela.

Herkes kendi kendini kontrol ettiği sürece bir problem kalmaz. Eminim içimizden çok iyi küfür edecek kişilerde çıkar ama küfür ve hakaret medeni insanların kullandığı bir iletişim şekli değildir, bunu bildikleri için kullanmazlar.

Birde tükürenler var; bunlar bir halt yiyemiyorum bari boş durmayayım diyerek, rahatsız edenler, taciz edenler ve saçma sapan konuşanlardır ki, bu üyeler kesin tedavi ihtiyacında olanları oluşturur.

KÜFÜR ETME HAKARET ETME, KARŞINDAKİNE SAYGI GÖSTER.

Not: Bir tartışmada seviyesiz sözcüğünü kullandım, sonrada ben bunu kişiye değil tartışmaya ve komuya söylüyorum dedim. Her dakika yanlış anlaşılma kaygısı ile yaşamakta kötü bir şey. Seviyesizi üzerine alınan arkadaş kusura bakma, ben genel konuştumdu, konuyu kastettimdi