Tekil Mesaj gösterimi
  #31 (permalink)  
Alt 15-09-2007, 12:10
KemalistGNC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KemalistGNC KemalistGNC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Ariza Kemalist

Savas karsitligi ve vicdani red.. Birbirleri ile ilgisi olmayan iki tanim.

Savas karsiti olmak ile savastan kacilamaz.Bunun dunya uzerinde buyuk ornekleri vardir.Bunlardan biri de komsumuz Yunanistandir. Yunanistan, ikinci dunya savasinda girmek istememesine ragmen Almanlar ve Italyanlar tarafindan vahsice yagmalanmistir, yikilmistir.

Turkiye, ikinci dunya savasi sirasinda eli silah tutan yuzbinlerce evladini savasa girmemesine ragmen SINIRlara nobetci olarak dikmistir.

Savasi sevmemek ile, savas karsiti olmanin ayrimini yapamazsaniz, kendinizden baskasini kandirmazsiniz.

"Ben baris yanlisi bir insanim, askere gitmek istemiyorum" demek, kesinlikle savas karsitligi filan degildir.Hem boyle diyerek, diger buyun askere giden insanlari "savas yanlisi" durumuna dusurmus olursunuz.

Tevfik Rustu Aras - Ataturk'un DIS Politikasi kitabini konuyu daha iyi anlamaniz acisindan okumanizi oneririm.

Vicdani red olayi, Avrupa'nin TSK'yi yipratmak icin yayilmasini dort gozu ile bekledigi bir olaydir.

Nezaman TSK "profesyonel ordu" ya gecis yapar, ki zaten bunun calismalari hala devam ediyor, ozaman siz askere gitmek zorunda olmadan vatani gorevlerinizi baska sekilde yapabilirsiniz.

"Bağımsızlık Benim Karakterimdir"