|
Ben 11 ayın sultanı, efendisi olan şerif-ül ramazanın ötesinde kalmayı, ve böyle akıllara zarar ne oluşumlar varsa hepsinin ötesinde kalabilmiş, onların hegamonyasından kaçabilmeyi düşlemiş biriyim. Şimdi, efendi-sever feodal kültürün bir sultanı olan ramazanın hayırlı geçmemesini diliyorum. Forumda biraz daha fazla kötücül yazılar yazma ve kötücül konular açma kararı aldım: Yine de bunlar yüksek kötülükler olacaktır; 32 farz, karınca duası, ya da aç bırakma şartı (farzı) ile "altından ırmaklar akan cennetler" ve "huriler" veren tanrı ve onların kulları gibi kötücül şeyler olmayacaktır.
Not: Bu arada kadınlara huri yok. Bir tane kadın müminin yazdığı, cennette kadınlara da huri olduğunu ve bu hurilerin "ölümsüz güzel delikanlılar" olduğunu yazdığı bir yazı okumuştum. Ama bu kadın yazar dışında hiçbir islam ilahiyatçısının cennette kadınlara huri olduğunu yazdığı bir tek yazı okumadım. Eşcinsellerin durumu daha vahim: onlar için cennet de mümkün görünmüyor. Zira kuranın tanrısı öyle cezalar veriyor ki eşcinselseniz cehenneme gideceksiniz, demektir. Kadınlar, hurisiz kalmaya razıysanız tutun. Eşcinseller, hiç tutmayın; boşuna aç kalmayın ve uzun yaşamaya bakın. Benim gibi birayı sevenler de tutmasın. Çünkü mükafat şarap, bira hiç geçmiyor. Bir din adamı :"o şarap alkolsüzdür" demişti. Benim bildiğim bira yok, ona göre ayağınızı denk alın. Feodal kültür, eşitsizlik üzerine kurulu bir toplum düzenini ilke alarak için kuranı, zekatın sevabı var. Peki zekat verilen, zekat verilmesini gerektirebilen bir toplum düzeninde yaşamanın günahı var mı? Ama o kadar ileri gidemiyor, kuranın yazarı (ki kesinlikle insan olan bir yazar; Tanrı ya da tanrı-esinli bir yazar değil. Çünkü Akıl, benim yukarıda verdiğim örnekler gibi kitapta çürütülebilecek pek çok şey bulabilir.) "Dinler" der Schopenhauer, "ahlaki meziyetleri över, zihinsel meziyetleri değil." Neden? Çünkü kendilerinde olmayan zihinsel meziyetleri övemezler zaten. Bu tür meziyetler onların sığasının dışındadır. Ahlakı neden överler? Bu, din, aslında bir törel toplumsal yaşam düzenleyicisidir. Konuyla derinlemesine ilgilenenler için Nietzsche kitaplarını önerebilirim.
Bence din üzerine yazılmış en güzel sözü sizlerle paylaşmak istedim:
"Din halkın metafiziğidir."
Schopenhauer
Oruç tutmayanlar tutanlara baskı yapıyor mu? İşte böyle soruların da sorulabileceği bir geleceğin oluşmasını istiyorum şu an. Kötüyüm ben kötüyüm, kötüyüm, kötüyüm.
Konu detays tarafından (15-09-2007 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir..
Sebep: ard arda mesajlar...
|