15-09-2007, 00:50
|
|
...Dengesiz...
|
|
|
|
Alıntı:
|
Birçok kamu kurumunun yemekhanesi, ramazanda "bakım-onarım" adı altında kapatılır. Bu işlem ramazan dışındaki bir zamanda da yapılabilir ama bu ramazana denk getirilir ki, oruç tutmayan personel üzerinde de bir baskı oluştursun ve onların da oruç tutması sağlansın.
|
Açıkçası kişisel baskılardan söz etse idin tamam derdim ama verdiin örnek pek alakasız olmuş.
Şimdi ramazanda öyel ya da böyle bu kurumlarda oruç tutan sayısı fazla olduğu için ve bir çoğu bu kişilere saygı duyduğundan kalkıp dışarda yediği için yemekhaneler eskiye nazaran daha boş ve tenha oluyor.
Bu da tadilat gibi işler için en uygun zaman.
Haa eğer iyi niyetle tadialtdayız denilip tadilat yapılıyorsa amenna ama ne de olsa ramazan yemesinler yemek gibi zihniyet varsa doğru değil tabii ki..
Alıntı:
Buda iş yaşamında ayrı bir dert , özellikle oruçlu olması nedeni ile işini oruç tutmayanlara yıkmaya meyilli arkadaşlar arasında.
Yada erken çıkalım , erken kapatalım gibi bir konuda iş yoğunluğunda yaşanan büyük bir zaman ve iş kaybı.
Biliyorum konudan biraz saptım , kusura bakmayın ama acaip doluymuşum demekki bu konuda.
|
Oruç tutan daha aksi e sinirli olur tutmayana göre.
Böyle olunca doğal olarak o ay içinde tutana daha az iş verilir.
aYnı şekilde oruç tutanların erken çıkması pekte yadırganacak bir durum değil.
Nihayetinde iftara yetieşcek ve iftar vakti çılgın trafik oluyor ülkemizde. 
Neyse konunun özüne dönecek olursak;
Oruç tutmayan biri asla oruç tutmayan birine baskı yapamaz.
Niye oruç tutmuyorsun diyemez, dememeli.
Lakin oruç tutanların arasında da oruç tutmayan birinin pofur pofur sigara içmesi ise çok yanlış.
Diğer bir nokta ise sokakta simit ve ekmek arası yiyenler tepki görür, ters ters bakılır.
Neymiş efem oruç tutluyormuş.
Eee sen yemek yiyen birini görüp iradeni kaybedeceksen zaten hiç tutma o orucu.
Neyse ülkemizde din tabu olarak aşılandığı ve dogmalar üstünde gittiğimiz için böyle saçma olayların olması pek doğal.. 
|