|
ateist olmak suç deildir..din,inanç,inancı sorgulama..vs vs kişiye özeldir..kimsenin hükmetmeye hakkı yoktur..tanrı varmıdır yokmudur..bu kişinin doğrularına,yaşanmışlığına,sorgulama gücüne göre deişir..ha şu da var kaç kişi sorgulayark inanıyor yada kaç kişi sorgulayarak red ediyor..orasıda meçhul..ne inananlar gördüm..soru işaretlerimden korkan..bunu bilirim bunu okurum deyip kısa kesen..ne ateistim diyenler gördüm..farklılasşma çabası içinde olup kendini bazı gruplara sokmaya çalışan..
ateistlik suc deildir,saygı gerektirir_ben nasıl müslüman bir arkadaşım ezan okundugu esanda yatıyoken kalkıp oturmasına saygı duyuyorsam..oda ezan okunurken benim yatmama saygı duymalı.(en basiti)
kaba taslak bütün yazılanları okudum..konu çarptırılmış..inanç sorgulamasına dönüşmüş..bunu için baska bir başlık acılmalı..ve gerçekten cokta yararlı bir tartışma olacagına şüphe yok..
sonucta herkes düşüncelerini..inanclarını..düşündklerini sölemek..eleştirmek ister..
sonuc olarak bence saygı duyan fikrini söyleyip yine karşıtlıklara eleştirilerle beraber saygı duymaya devam edecektir..fakat kalıplaşmıs ve at gözlüğü takmış zihniyetlere ateiste saygı olayını deveye balede yaptırsanız anlatamazsınız,kavratamazsınız..
|