Tekil Mesaj gösterimi
  #26 (permalink)  
Alt 08-09-2007, 18:58
PubliliusSciipo PubliliusSciipo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Roma Generali

Alıntı:
Herkes sizin gibi savaşı doğa yasası ve yaşamak için mutlak gerekli bir eylem gibi görürse tabi ki barış falan olmaz. Bu düşünce yapısı ile ne ABD'yi eleştirme hakkınız var ne İsrail'i. Onlar da sizin yaptığınız gibi yapıyor, kendi bakış açıları ile kendilerini teröristlerden koruyor.
Geldiğimiz duruma bakarsanız olaya tabu gibi bakılıyor. Birisi silahsızlanmaktan bahsetse bile şahsi sataşmalara maruz kalıyor. Gören de yanlız Türkiye'nin silahsızlanıp diğerlerinin silahlanmasını destekliyoruz sanacak. Siz eşeğinizi bağlaya durun, ben bir bira daha açayım.

İyi cevap.
Bununla birlikte doğa'nın acı ama gerçek kuralıdır.Eğer sadece insanlar yaşamak için savaşsaydı o zaman dur orda haklısın derdim sana
Hayatın kendisi dahi bir savaş.(Felsefeye girdim benim için tehlikeli sular )Ekmek parası kazanmak ve hayata tutunabilmekte bir savaş.İşte bu savaşta senin silahın da mesleğin,karakterin ve zekan.
Ne ABD'nin ne de İsrail'in yaptığını meşru göstermez bu,hatta senin dediğin gibi nikimin asıl sahibi olan bir Roma generalinin yaptığını da onayladığım anlamına gelmez.Eğer sadece biz silah yapıp satsaydık insanları savaşmaya teşvik etseydik haklıydın.Fakat savaşılan bir dünyada silahsız yapılamayacağının da farkına varmak gerekir.Caydırıcılık önemlidir.Barış için savaş her zaman gereklidir.Eğer bugün bu silahları yapamazsak öbürgün yapan birisi gelir silahlarıyla.
Barışta silahdan geçer,savaşta
Not:Kişisel silahlanmadan bahsetmiyorum ki şiddetle karşıyım o olaya.Ben konuya devletler perspektifinden baktım ve yorumumu öyle yazdım.

Tarihin masaldan tek farkı gerçekten bir zamanlar Stonehenge'nin yapılmasında tekerleklerin kullanılmaması,gerçekten bir zamanlar Piramitlerin yapımında 30 yılı aşkın bir süre binlerce insanın çalışması,Gerçekten İskender diye birinin 17 yaşında Anadolu'da Gordion savaşını kazanması,bir zamanlar Karnak tapınağı denilen bir yerde Amon'a insan kurban edilmesidir.