Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 27-08-2007, 08:40
detays detays isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...Dengesiz...

Olayın özü şu;
Alıntı:
kürtçe eğitim ve öğrenim
Taslakta yer alan önemli düzenmelerden biri de kürtçe’nin okullarda öğretilmesine ilişkin Anayasal engelin kaldırılması olacak. Mevcut Anayasa’nın 42. maddesinde yer alan “Türkçe’den başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez” hükmü kürtçe’nin okullarda okutulmasını yasaklıyor. Taslakta ise bunun yerine “Eğitim ve öğretim dili Türkçe’dir. Türkçe’den başka dillerde eğitim demokratik toplum düzeninin gereklerine uygun olarak kanunla düzenlenir” hükmü yer alıyor. Böylece TBMM’nin Anayasal bir engelle karşılaşmadan çıkaracağı yasa ile kürtçe’nin okullarda seçmeli ders olarak okutulmasını sağlamasının yolu açılıyor.
Seçmeli ders olarak İngilizce olur, Almanca olur buna tamam.
Zaten var. Çünkü var ki böyle bir ülke var.
Ama sen kürtçe'yi seçmeli ders yaparsan sözde kürdistan'ı alenen kendi yasaların ile tanımış olursun.

Ayrıca apoya SAYIN diyen bir tayyip, SEZER'in PKK'ya destek veriyor diye görüşmediği Irak'lı yetkilileri ile daha Cumhurbaşkanı olmadan görüşeceği sinyalini veren bir ABDullah Gül'ü düşünürsek bu değişikliğin ne kadar samimi olduğunu siz düşünün.
Bi'de demokrasi adı altına yapılıyor ve demokrasi dikte ediyor. Eee bu adamlar "Demokrasi Bizim İçin Araçtır" dememiş miydi. ?
Aracı geçti artık oyuncak olarak kullanıyorlar.
ABD ve AB emretti böyle oluyor.

Unutmadan tarihe bakarsak bir çok ülke bu tarz imtiyazlar sonucu bölündüğünün, dağıldığının ve parçalandığının altını çizmek istiyorum. ( Hmm aklıma Osmanlı Devleti, SSCB geldi. Haa bi'de Yugoslavya.. )

AKP ateşle oynuyor diyeceğim ama böyle önündeki göremeye nbir halk olduktan sonra pekte umurlarında olmaz bu durum.

Ahh Aziz Nesin..