Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 22-08-2007, 20:04
High Hopes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
High Hopes High Hopes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Question O söyleyince suç olmuyor da, biz neden suçlu oluyoruz?

Başbakan, kendisiyle konuşmak için çabalayan çiftçiye "haydi, ananı da al git burdan!" diyor. Bu sözü kayda geçiyor. Yani yalanlanması mümkün değil.
Bunu söyleyen kişi (Başbakan) suçlu olmuyor, bu lafı Başbakan'ın söylediği şekilde değerlendiren ve "başbakanın tarzı, sözü yanlıştır, ayıptır bu" diyen vatandaş suçlu oluyor?
Niye? Sebep: "Başbakan bunu kastetmemiştir" !

Başbakan, cumhurbaşkanı adayını eleştiren gazeteciyi hedef göstererek "kabul etmeyen bu ülkeden gitsin, vatandaşlıktan çıksın". Bunlar da kayda geçiyor.
Başbakan yine suçlu olmuyor, suçlu olan yine vatandaş ve o çirkin lafın muhatabı gazeteci ve ona destek veren arkadaşları oluyor.
Niye? Sebep: "Başbakanımız bunu söylemek istemedi"
Oysa, "Gül benim c.başkanım olmayacak" diye yazı yazan başka bir gazeteci yok. Başbakan da bu yazıyı yazan kişiye fırlatıyor o çirkin sözlerini.

Başbakan "herkes kucaklayacağım, uzlaşacağım, bana oy vermeyenleri de anlıyorum" diyor. Kayda geçiyor bunlar da.
Ama başbakan, bu sözlerinin ardından kendi c.başkanı adayını dayatarak seçime soktuğunda eleştirilince, eleştirenler suçlu oluyor. Ama "uzlaşacağım" diyip de bunun tam tersini yapan başbakan suçlu olmuyor.

Sorun Başbakan'da mı, yoksa O'nu söylediği sözler çerçevesinde değerlendiren ve eleştiren biz vatandaşlarda mı?