|
Evet şu an için dini sömürüyorlar fakat planları sandığınız gibi kısa vadeli değil.
Madem bu yazdıklarımı biliyorsunuz, bunlar Akp'nin niyetinin iyi mi yoksa kötü mü olduğunu anlak için yetersiz şeyler mi?
Hedeflediklerini yapabilmeleri için atmaları gereken adımlar henüz bitmedi.
Nedir onlar?
Cumhurbaşkanı Akp'li olacak. İstedikleri yasaları birer birer geçirecekler, zemini bunu uygun bir hale getirecekler.
Ama acele etmeye gerek yok, sabırla ve yavaş yavaş olacak bunlar.
En basitinden mayo reklamlarının bile yasaklanması size bir şey ifade etmiyor mu?
Bir kurbağayı kaynar suyun içine koyarsanız, kendini hemen dışarı atacaktır. Ama eğer bir kurbağayı oda sıcaklığında suyun içine koyup, korkutmazsanız, öylece kımıldamadan duracaktır. Bu arada su sıcaklığını yavaş yavaş artırırsanız, çok ilginç bir şeyle karşılaşırsınız. Sıcaklık yükselirken kurbağa hiçbir tepkide bulunmaz. Tersine rehavete kapılır. Sıcaklık yavaş yavaş arttıkça kurbağa sersemleyecektir, ta ki kaptan dışarı çıkacak hali kalmayana kadar. Onu dışarı fırlamaktan alıkoyacak hiçbir şey olmamasına rağmen, kurbağa orada oturup haşlanmayı bekleyecektir.
Kurbağanın sıcak sudan dışarı fırlamaması ve hiçbir tepki göstermeden haşlanmayı kabul etmesinin temel nedeni suyun tedrici olarak ısınması ve kurbağanın vucudunun bu ısıyı farkına varmadan benimsemiş olmasıdır.
10 sene önce sabırla ektiklerini şimdi yavaş yavaş toplamaya başladılar ve hiç aceleleri yok. Rahat olun, su yavaş ısınıyor..
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."
|