Diyaloglarınızda karşınızdaki insanlara karşı biraz daha kibar olmanızı daha kaç kere istemem gerekecek?
Gayet tabi Akp hükümeti bu saydıklarının hepsi olabilir. Evet ne yazık ki iktidara kim gelirse gelsin ABD’ye sırt çevirmesi durumunda o iktidardan gitmesi çok sürmez.
Benim gördüğüm kadarı ile Akp şu an en büyük hedeflerinden biri olan Atatürk’ün izlerini silmek için müslümanların iyi gözle bakmadığı Amerika’yı da kullanır İsrail’i de. Beklide siz sadece katı halini gördünüz ama kö
prüyü geçtikten sonra bunların sıvı ve gaz hallerini de göreceksiniz.
Farkındaysanız sürekli yokluyorlar. Daha bir ay evvel bir AKP milletvekili Atatürk ilkelerinin anayasadan çıkartılması gerekir demedi mi?
AKP tepki alınca doğal olarak arkasında durmadı ve o milletvekilinin göstermelik olarak kulağını çekti.
Atatürk’ün izleri tamamen silinene kadar bu yoklama hep devam edecek.
Daha derine inip Akp'nin oluşumuna ve taban kitlesine bir bakarsanız kaynağında Fetullah Gülen'i görürsünüz. Uzun yıllar önce ülkenin dört bir yanında okullar açmaya başladı, insanlar taktir etti.
Fakat bu okullarda ilginç durumlar vardı. Birkere kız-erkek karma değildi. 4-5 öğrenci bir evde kalır. Bunlardan birisi yaşça büyüktür ve abi olarak seçilir. Görevi normal devlet okullardan gelen normal öğrencilerin daha önce kendisine yapıldığı gibi beyini yıkamak yani misyonerlik yapmaktır. Çok babacan bir şekilde yaklaşır, öğrencilere hep din ağırlıklı kitaplar verir. Boş beyinlere yavaş yavaş dini eğitim verilir, şeriat benimsetilir, devrimlere öcü gibi bakarlar ve bunları aleni olarak değil, gizliden gizliye yaparlar.
Kaldıkları ev beleştir. Tüm masrafları fetullahçı olarak tabir edilen esnaf tarafından karşılanır, hiç bir şeye para ödemezler.
Not ortalamaları yüksek olanlar seçilir, burslarla falan iyi bir eğitim verilir, gerekirse yurt dışına bile gönderilir, daha sonra iyi yerlere yerleşirler.
Kendileriyle üniversite hazırlık dönemimde girdiğim bir dershanenin herkese açık yapılan deneme sınavından yüksek puan aldığımda burs vermeleri ile tanışmıştım. Hemen ücretsiz kaydımı yaptılar, bir abi buldular ve olaylar gelişti..
Gördüğüm kadarı ile bu gün ülkenin bütün şehirlerine yayılmışlar ve Akp'nin taban kitlesini oluşturuyorlar.
Bunların belgesi yok, hepsini kafamdan sıçtım.
Bunları da muhtemelen basın abartmıştır:
http://img39.yukle.tc/images/6204abgu1.gif
Tayyip Erdoğan'ın değişim öncesi basına verdiği demeçler:
Elhamdulillah şeriatciyiz. (21.11.1994 Milliyet)
Yılbaşına karşıyım. (19.12.1994 Sabah)
Ben tekkeye değil dergaha gittim. (22.1.1997 Gözcü)
Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. (12.5.1994 Hürriyet)
10 Kasım'da yaygara kopartıldı. (14.11.1994 Hürriyet)
İçki yasaklansın. (1.5.1996 Hürriyet)
İstanbul'u Medine yapacağız. (Akis)
Bütün okullar İmam Hatip yapılacak. (17.9.1994 Cumhuriyet)
Ben İstanbul'un imamıyım. (8.1.1995 Hürriyet)
Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür. (6.3.1996 Hürriyet)
Milli Piyango zulümdür. (29.9.1994 Hurriyet)
Taksim'deki caminin temelini inşallah atacağız. (1.7.1994)
Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır. (5.2.1996 Akit)
Sarık operasyonu çok komik. (15.5.1995 Sabah)
Yeşil(kaldırım rengi)medeniyettir. (25.6.1994 Hurriyet)
Ben Meclis'in dua ile açılmasından yanayım. (8.1.1996 Milliyet)
İmamlar da nikah kıysın. (9.5.1995 Milliyet)
Ve bu da uzaktan kumandanın:
“Bir gün gelecek semavat, zemin; bütün düzeniyle, nizamıyla İslam’ın bembeyaz eline teslim olcak. Yed-i Beyza İslam’a, yani Hz. Musa’nın harikalar meydana getiren asayı taşıyan mübarek eli demektir. AK ŞERİATA, ak yola, ak sisteme, ak el… NASIL OLSA OLACAK!…”
Fethullah Gülen - Çamlıca
Galiba haklızınız, dediğiniz gibi bazı insanlarda bu güzellikleri anlayacak kapasite nerdee?