|
Şimdi, bu adamların yaptığı işler arasında "ekonomiyi düzeltmek" varsa birilerinin bunu bana ciddi şekilde kanıtlaması gerekir. Kalem kalem, gerçek sayılarla ne neymiş ne olmuş, şartlar nasılmış ,bu şartlar çerçevesinde neler gerçekleşmiş..
Önceki iktidar dönemlerine kıyasla iyi ya da kötü olduklarını dile getirmek ise ,benim için, hiçbir şeyin ispatı olamaz. Öncelikle bunu söylemek için ekonomik dengelerdeki değişiklikler üzerinden konuşuyor olmak gerekir ki bu insanlar çoğu alanda 'manipülasyon' yapmakla tanınan insanlar.. Zaten "kötünün iyisi" ,"hiç yoktan iyidir" gibi söylemler siyasete pek uygun değil bence.
Seçim sonuçları konusunda ise üzerinde durduğum bir nokta var.
Günümüzde aklı başında evli bir insan en fazla 1 bilemediniz 2 çocuk yapar gibi bir fikir üzerinden yola çıkarsak; mantıklı insanların ve onların çocuklarının sayısı az olduğu için ( mesela benim yaşımda bir AKP'linin ya da AKP destekçisinin 3-5 çocuğu var ) seçim sonuçları da pek mantıklı çıkmadı.
Demek ki evrim açısından üreme konusunda mantıklı olmak, siyaset açısından kötü sonuç doğurur diyebiliriz..
|