tanrının varlığının yüzlerce kanıtı;
ingilizce biliyorsanız şuna bir göz atın, beni kırdı geçirdi:
Hundreds of Proofs of God’s Existence
sizin için bir kaç çeviri yapayım ama:
#36 ARGUMENT FROM INCOMPLETE DEVASTATION (tamamlanmamış yıkım yoluyla tanrının kanıtlanması)
(1) A plane crashed killing 143 passengers and crew. (uçak kazasında 143 yolcu ve mürettebat öldü.)
(2) But one child survived with only third-degree burns. (ama bir çocuk sadece üçüncü derece yanıklarla hayatta kaldı)
(3) Therefore, God exists. (öyleyse tanrı vardır)
--
#38 ARGUMENT FROM SHEER WILL (katışıksız inanç yolu argümanı)
(1) I DO believe in God! I DO believe in God! I do I do I do I DO believe in God! (ben tanrıya inanıyorum! ben tanrıya inanıyorum! gerçekten ama gerçekten ve kesinlikle tanrıya inanıyorum.)
(2) Therefore, God exists. (öyleyse tanrı vardır.)
--
# MORAL ARGUMENT (II) (ahlaki argüman)
(1) In my younger days I was a cursing, drinking, smoking, gambling, child-molesting, thieving, murdering, bed-wetting bastard. (heçlik yıllarımda küfürbaz, içki ve sigara içen, kumar oynayan, çocukları taciz eden, hırsızlık yapan, yatağını ıslatan bir piçtim.)
(2) That all changed once I became religious. (inançlı biri olmamla birlikte bütün bunlar değişti.)
(3) Therefore, God exists. (öyleyse tanrı vardır)
--
COSMOLOGICAL ARGUMENT, a.k.a. FIRST CAUSE ARGUMENT (I) (kozmolojik yahut ilk neden argümanı)
(1) If I say something must have a cause, it has a cause. (eğer bir şeyin sebebi vardır diyorsam sebebi vardır)
(2) I say the universe must have a cause. (diyorum ki evrenin bir sebebi vardır)
(3) Therefore, the universe has a cause. (öyleyse evrenin bir sebebi vardır (haha))
(4) Therefore, God exists. (öyleyse tanrı vardır)
okuyun, çok heyecanlı.