Alıntı:
kmendil´isimli arızadan alıntı
senin argümanların sağlam olabilir, lakin kendine göre..
|
Valla işte aslında olayın kopma noktası bu zaten.. İnsanların kendilerine göre olan doğrular yoktur, tek bir evrensel doğru vardır. Zaten din savaşları olsun , din yüzünden çıkan bütün problemler olsun hep bu 'kendine göre doğru' olayı yüzünden çıkıyor.
Eğer ortada hiç bir kanıt yokken birşeye körü körüne inanıyorsan, aynı şeyi başka şeyler için diğer gruptan insanlarda yapıyor ve söylediklerini hiç biri kanıtlayamıyorsa, çıkar çatışması olması gayet normal..
Alıntı:
kendi yazdığın satırlara bak bakalım, n yazmışsın da ben kulaktan dolma cümlesine takılmışım.. ben okuduğumu anlayabiliyorum ..
|
? Silent'ın yazdığına cevap yazdım evet ama onun söylediğinin yanlışlığı üzerine bir yanıttı. Sen tekrar onun söylediğini aktarırsan, o zaman benim yazdığımı anlamamışsın gibi oluyor..
Alıntı:
sen nasıl emin olabiliyorsan, cennet-cehennemin olmadığına; aksini savunnuyorum bende.. veee hatta diyorum ki her 2mizde bunu anlayabilmemiz için ölmemiz gerekiyor değil mi?
|

Benim veya senin bunu anlayabilmemiz için ölmemiz gerekmiyor. Cennet ve cehennemin varlığı üzerine kafalarda soru işareti bile yaratabilecek güçte hiç bir bilgi , kanıt veya ipucu yok. Dünyadaki yaşamın düzenine, oluşumuna ve gelişimine baktığında, yaratıcı bir varlığın müdahalesine işaret eden hiç birşey yok.
Ölüm kötü bir şey, yaşama arzusu, en temel içgüdümüz , bundan kaçış için sonsuz hayat fikri gerçekten rahatlatıcı ama, ben gerçekleri kabullenmenin, hayallerde yaşamaktan çok daha güzel olacağına inanıyorum. Zamanın çok daha verimli kullanılmasını sağlayacaktır herşeyden önce. Çoğu insan hayatlarını dine ve cennete endeksli yaşadıklarından doğru düzgün yaşamıyorlar bile, halbuki hayatlarının burda başladığı gibi burda biteceğini bilerek yaşasalar, çok daha dolu bir hayat yaşayabilirler.