Alıntı:
kmendil´isimli arızadan alıntı
inançsızlık kokan bu satırları, kabul etmem olanaksız; ama saygısızlık etmem de terbiyesizlik olur...
kulaktan dolma bilgilerle dini bu kadar basit göstermen yersiz olur..
bu arada ayet v hadis yarışına girersek de işin içinden çıkamayız; ortayı bulamayız..
tek yapmamız gereken, karşılıklı saygı..
|

Şimdi şu 'kulaktan dolma' konusunu nerden çıkarıyorsunuz, onu öğrenmek istiyorum ben öncelikle? Kaynaklarım sağlamdır ve istersen alt alta yazarım hepsini birşey değiştirecekse.. Gerçi gerektiği durum da zaten ben alıntı yapacağım.
Fikirlerimi kabul etmeyebilirsin, benim söylememle direk kabul etmesini beklemiyorum kimsenin. Kafalarda araştırmaya yönelik bir kıvılcım bile yaratabilirse yazılarım ne mutlu bana. Zaten o kıvılcımdan sonra gerisi kendiliğinden gelir. Ancak burası bir tartışma platformu, fikirlerimi söylemekte özgürüm, sende karşı fikirlerin varsa belirtirsin..
Bir de saygıyla ne alakası var? Saygı eleştiri getirmemek midir? Güçlü bir argümanı olanın eleştirilmekten çekinmemesi gerek diye düşünüyorum.
Alıntı:
kmendil´isimli arızadan alıntı
bu gerçeği öldükten s10ra yaşarız, çünkü hiç kimse öbür tarafa gitmedi v edindiği bilgiler doğrultusunda burada fikir beyan ediyor...
|
Nasıl emin olabiliyorsun bunlara? Dini kitabınız dışında herhangi bir kanıt, ipucu var mı tanrının varlığına veya cennete cehenneme inanmana yol açan. Herhangi birşey?