Haklısın, ulaşabilecek teknoloji olsa harika birşey olurdu, ama bir yandan da düşünüyorum da aslında insanların diğer uzaylı canlı türlerine ulaşamamaları belki de onlar için en iyisi, eğer şu an ki metalite ile gidebilseydik eminim katlederdik çoğunu..
Radyo dalgaları şu an için elde olan kullanılabilir tek yöntem, o yüzden her ne kadar birşey yakalama ihtimalimiz çok çok az olsa da hiç birşey yapmamaktan iyi bence..
Bir de teknolojik olarak çok zor görünüyor, ışık hızına yakın yüksek hızlara ulaşabilmemiz. Bir ara okuduğum bir kitabında Asimov'un bahsettiği başka bir yaklaşım vardı insanların galaksiyi kolonize etmesi fikri üzerine, o çok mantıklı geldi bana.
Kısaca, kendine yetebilen,kendi gıdasını yetiştirebilen filan uzay istasyonları yapıp, uzaya salma fikrine dayanıyor. Yani onlar binlerce yıl yavaş yavaş gidecekler uzayda, istasyon içinde kuşaklar sürekli değişecek filan ama sonunda gidecekleri yere ulaşacaklar, gerekli madde ihtiyacını da astroidlerden filan karşılama ve zengin astroidler bulunduğunda, yeni istasyon yapımına girişerek, bölünme şeklinde özetlenebilir fikir.
ABD konusunda ben biraz şüpheliyim, zannetmiyorum öyle bir iletişimleri olduğunu, olsaydı daha farklı olurdu bence, daha bariz bir teknolojik üstünleri oldurdu filan.