şimdi bu da nereden çıktı diyeceksiniz ama sorunu bir kac acıdan ele alabiliriz:
1- mayolu kadın fotografı esasında neyi temsil ediyor? bir kere zaten bu reklam amaclı bir sey oldugundan tüketim vurgusu var. (ama bu esnada neden erkek resmi yok diye de dusunuyorum

) cunku sistemin kadın bedenini fetişleştirdigi bir gercek. bir yandan kadınlara 'bu mayoyu alırsan bu kadın kadar guzel gorunursun' mesajı veriliyor. kadın bedeni belli kalıplara sokuluyor, cunku fotograftaki kadınlar vucut olculeri filan "duzgun" (dikkat ederseniz tırnak icinde

) kadınlar. "duzgun" vucut olculeri olmayanlar da onlar gibi olmak icin kendilerini spor salonlarına, diyetlere, güzellik merkezlerine atsın dursun.
2- peki neden kadın bedeni? burada da tabi ki yine bence ataerkil sistemden kaynaklanan kadının bir meta olarak görülmesi olgusu var. gerci bu durum son dönemde degismeye basladı. erkek bedeni de bir meta olarak sunuluyor artık. (dikkat ederseniz reklamlarda kaslı, yakışıklı erkekler oynuyor).
3- isin dini boyutu daha enteresan. yani bir erkek bir kadının herhangi bir yerini görüp tahrik olmasın diye kadının kendi bedenini saklaması, gizlemesi bana sacma geliyor. kardesim tahrik olan nefsine sahip ciksin. simdi bir kadına mini etek giydigi icin tecavüz edildiginde suc oncelikle kadında aranıyor. erkegin zaten nefsine sahip cikmasi beklenmiyor. (bu da dinde kadını bir şeytan olarak gormek, ikinci plana atmak mantiklarını destekliyor. buna da siddetle karsı cıkıyorum)
4-simdi eger ki akp'nin bir uygulamasıysa bu afis astırmama olayı ,mudahele ede ede buna mi etmis derim. yanlıs anlamayın savundugumdan degil yani bu memlekette bir erkek ciplak kadın fotografını gormek isteyecek de bunun icin heykellere, afisteki mayolu kadınlara bakacak. yani bu isin baska oluru yok ha. guldurmeyin lütfeeeen

))
5-resim, heykel vs. kulturumuzde yok deniyor. mesele kültürde olup olmaması da degil ama sunu sormak istiyorum: islamiyette putlara karsi bir onlem olarak bu mevzular yasaklanmis olabilir (ki islamiyeti bizim tek kültürümüz olarak nitelendirmek de garip, kültür sadece din kaynaklı degil bana kalırsa). peki bu ihtiyac kendini nerede aciga vurmus dersiniz? hat sanatına bakınız. arapça yazılır buralarda ama bir incelerseniz hepsi ayrı bir resimdir. yine "bizim" kültürümüzün bir özelligi olan kilimlere bakınız, degisik ve güzel dünyalar resmedilir orada.
hani yazılanları gorunce sasiriyorum çoğu zaman. hayat her zaman bu kadar net, sınırları olan bir sey degildir. bu bizden bu degil. bu oyledir bu da boyledir. yok boyle bir sey.
ayrıca insanları degerlendirirken once yuregine bakmak lazım, dinine, yaşına, cinsiyetine, milliyetine degil...
diye dusunuyorum ben.