Her gün 2 kere metroya 2 kere de halk otobüsüne biniyorum ve sıklıkla karşılaşıyorum. Yaşı benle aynıdır, 5 yaş yukarı ya da aşağıdır. Gelir, oturduğum koltuğun yanında dinelmeye başlar ve bunun anlamını sanırım hepimiz biliyoruz

Dikkat ederseniz genelde türbanlılar oturur, başı açıklar ayakta gider.
Bir de şu var, otobüs tıklım tıklımdır, bayan cam kenarına 3-5 yaşlarında çocuğunu oturtur, kendisi koridor tarafına oturur. Yanına erkek oturmasın diye..
Bu durumlarda tepkinizi gösterin arkadaşlar kim ne derse desin ben gösteriyorum. Sırf Türbanlı olduğu için kimseye yer vermek zorunda değiliz. Bunu bir düzen haline getirmeye çalışmalarına izin vermeyelim. Görüyorum, onca halmile bayan ayakta giderken sırf başı açık diye kimsenin umrunda olmuyor.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."