"Aralık 1941.
.....Sizinle konuşmak istediğim diğer bir konu da, mekanize birliklerimiz için acil gereksinim duyduğumuz PETROL konusudur.Sayın Canaris, hepimizin bildiği gibi,SSCB'ye yapılmaya başlanan harekat ile birlikte öngörülen kaynaklara daha da yaklaşılmıştır.Ancak, Önceden belirlenen Transdinyeper'in kuzey bölgesindeki ( Kuzey ve Merkez Ukrayna ) ve Vladikavkaz ( Osetya ) çevresindeki kaynakların işlenmesi ne yazık ki problem yaratacaktır.
Yüzeyin çok derininde olan bu kaynaklara ulaşım ve işlenme, tugaylarımızın hareketini yavaşlatacak ve cephemizi genişletecektir.
İlk konuşmamızda hedeflediğimiz ve Karl Haushofer'in dökümanlarından yola çıkarak belirlediğimiz Kosova, Batum ve Bakü çevresindeki petroller ise nispeten yüzeye daha yakın ve işlenebilir maliyettedirler.Buralara kaydırmamız gereken güçlerin maliyeti ise çephenin genişliği nedeniyle daha zor olacaktır.........................
( Rapor daha devam ediyor ) YAZAN : Konstantin von Neurath"
KAYNAK: CANARIS: The Life and Death of Hitler's Spymaster - Michael Mueller
+

Yeni okuduğum kitaptan bir alıntı..Çeviri çok iyi olmayabilir kusura bakmayın...Ama KAFAYI OYNATMA noktasına geldiğim için bu kadarını yapabildim...

:
+
Neden Gülüyorum????
Yukarıdaki İsimleri bir inceleyelim önce :
General CANARİS : Hitler'in en önemli generallerinden birisi. İngiltere ile savaşa karşı çıktı hep.Ancak günümüz istihbarat mekanizmalarının hocası sayılabilecek bir insan
Konstantin von Neurath : Diplomat, 1938'e kadar Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı, bu tarihten sonra da Bohemia bölge yöneticiliği ve Hitler'in danışmanlığı görevlerini yaptı.
Karl Haushofer : Rusya ile savaşa karşı çıkan Jeolog ve bilim adamı.Doğu milletlerini bir araya getirerek, tek bir ekonomik düzen yaratmaya çalıştığı Büyük Avrasya Projesi ile tanınıyor...Rusya ile Savaşa karşı çıkma sebebi de, bu projenin yatmasıdır...
+
Mantıklı ve stratejik bir mektup gibi gözüken bu rapor aslında günümüze ithafen yazılmış gibi....
Yer isimleri ise ASIL BOMBA :
UKRAYNA :Turuncu devrim ile sarsıldı, Amerika'ya yakınlaştı.
KOSOVA : Avrupa'daki tek Petrol Kaynağı, BM'ler kontrolü ve İç Savaşla boğuştu ( ve boğuşuyor aslında)
BATUM : Gürcistan'ın önemli merkezlerinden..Gürcistan'da da geçen yıllarda bir Soft Devrim ile yönetim el değiştirdi ve Sovyet yanlıları yerini, Amerikancılara bıraktı.
VLADIKAVKAZ : Osetya'nın başkenti ve aslında en büyük kenti...Osetya'da bağımsızlığını ilan etme çabasında.
BAKÜ : Azerbaycan'ın Başkenti, Orta Asya'nın en zengin bölgelerinden birisi
+
Bu Kadar Rastlantı zor değilmi???BAKÜ hariç, yukarıdaki şehir ve bölgelerin hepsi problemli ve şu anda da yönetimleri Amerikancıların elinde olan yerler..
+
BAKÜ HARİÇ....
Acaba sıra Bakü'de mi??? Bu bölge de ( Amerikancı arkadaşlar iyi bilirler ) dünyanın en değerli işlenebilir petrol yataklarına sahip
Düşünceleriniz nelerdir...???
Sırada nereyi karıştıracak Amerika ?????
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx
ESHQUIA'den ricam; Dün çeviriyi yapana kadar canım çıktı anam ağladı valla, konu tartışılmazsa, haftaya falan tarih bölümüne alabilirmi acaba???En azından 2.Dünya savaşı ile ilgili bir belgemiz olur