bu yürüyüsler oldugu vakit her vatandas gibi aklima ayni soru geldi aklima.
-kimler organize etti bu yürüyüsleri? öyle ya durduk yere ayni gün ve ayni saatte binlerceinsani bir arada tutacak bir örgüt olmaliydi.bekleyelim görelim dedim,her türk gibi
ve kesin karsi cikisimi da belirttim konunun acildigi heryerde.bu yürüyüsleri samimi bulmadim.cünkü,söz konusu olan mevcut iktidarin tehlike arzettigini düsünen insanlarin bir gövde gösterisi idi.peki burada toplanmis insanlar önceki secimde oylarini kimden yana kullanmisti?ben zannetmiyorum ki akp den yana oy kullansinlar,ya da oy verenler orada olsunlar.yani daha önce zaten oy vermedikleri,desteklemedikleri bir yönetime karsi yürüyüs gerceklestirdiler.akp nin mevcut oyppotansiyeli degil,kararsizlar ve degisken oy kullananlari bir tarafta toplamakti niyet.peki nerede?
söylemler,tepkilerin dile getirilisi ve söz alan konusmacilarin ifadelerine bakidiginda chp imaji son derece somuttu.hedef kararsizlarin oylarini artik siyasi ideolojisi paramparca olmus chp ye kazandirmakti.
zaman gectiginde ise siyasi sol partiler bu yürüyüslere katilarak reklam ve pazarlamalarini yaptilar.aslinda cok akilci bir yöntemdi reklam ve halkla iliskiler acisindan bakildiginda
sonuc

rganizatörler chp den aday oldu
hic sasirtici degil,yani halkin tarafsiz tepkisi yoktu.
o zaman söyle bir ifade kullanmistim,bir sirketin motivasyon tazelemek adina yilda bir düzenledigi "yemek" organizasyonlarina benzemektedir bu hareket.
asil sor su olmali,akp ciddi bir tehdit ise halk neden hala oy veriyor.bir kisim entellektüel durumun farkinda da halk(ki halk olgusu da ayrica tartisilacak bir seydir,zira halk dedigimizde akla gelen nedense hep anadolu insani,ciftciler ve köylülerdir,oysa halk yönetimde sözü olmayan herkesi kapsayan bir ifadedir)neyi bilmiyor?
halki akp ye iten güc nerede gizleniyor bunlari arastirmak gerek.acaba bu güc samimiyetin kaybolmasi olabilir mi?