Tekil Mesaj gösterimi
  #18 (permalink)  
Alt 09-02-2012, 20:22
ProfStranger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ProfStranger ProfStranger isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Her ülkenin kendi ideolojisi doğrultusunda verdiği eğitimin sonucu sistem kendini tekrarlar ve döngü haline gelir. Bu şekilde arkadaşların da söylediği gibi pragmatist davranıp işimize yarar olanı kapmak en mantıklı yol. Sonuçta sana verilenin doğruluğunu ve yanlışlığını ayırt edebilecek zekadasın. Kendini geliştirmek istiyorsan boş zamanlarını kitap okuyarak ve araştırma yaparak değerlendirebilirsin. Eğitim sistemi sana tamamen taraflı bilgi vermiyor. Pozitif bilimler her yerde doğrudur. Matematik, fizik, kimya, biyoloji, felsefe, sosyoloji, yabancı diller ve spor dersleri gibi derslerde taraf olacağını düşünmüyorum. Belki felsefe dersinde hocanın görüşü doğrultusunda ders işliyor olabilirsiniz ama yinede felsefe bölümünü bitirmiş bir hocanın bunu yapacağını sanmıyorum ve etik bulmuyorum. En azından sistemden bir yer kapabilmek ve sisteme karşı savaşmak istiyorsan önce sistemi çözmeli ve içine girmelisin. Bu yüzden dayanabildiğin yere kadar diyorum ve benim de şuanda bir lisede okuduğumu belirtmek istiyorum.