Tekil Mesaj gösterimi
  #4 (permalink)  
Alt 23-01-2012, 19:38
Kafadar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kafadar Kafadar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Fikir hırsızı..

Bu güzel pazartesi gününü sadece uslu bir okuyucu olarak geçirmek istesem de içime oturan yazma hissine de mani olamıyorum açıkçası..

Mark gerçekten fikir hırsızı mı?

Eğer ki bir icat bu denli geniş bir kitle üzerinde etki gösteriyorsa, bizim de onu bulana, ya da bulduğunu söyleyene gereken ilgi alakayı göstermemiz lazım gelmez mi.. gelir tabii..

Lutanic arkadaşımın yazısını sabah okudum o saat bu saattir araştırma yapıyorum. En az elli site gezdim, 20 makale okudum..the social network filminin senaristleriyle öğle yemeğinde buluştum cıt yok..Döndüm Eşki sözlüğe baktım oradan üti ye oradan da yücedağa çıktım yetmedi anti eşkiye girdim kötümser sözlükten çıktım cııkkk... yok.. Bu konuda kesin bilgiye raslayamadım.. En son Eduardo Saverin i aradım çok sıkıştırmama rağmen bilmiyorum diyip hattan düşmüş numarası yaptı..

Yetmedi Sean Parker e gittim o da bir şey söylemedi..

Nereden çıktı bu “fikir hırsızı” sözü.. nereden diye düşünürken....

neyse yahu uzatmayayım, Harvırtta okuyan bir arkadaşın aydınlatması neticesinde nihayet Türk ve dünya kamuoyunu aydınlatacak o bilgiye ulaşmış bulunmaktayım....Evet sevgili arkadaşlarım facebook fikrinin doğmasını sağlayan isim bi dakka bi dakka isimler diyecektim evet bu isimler cameron ve tyler winklevoss kardeşler imiş..

NOT; Buraya kadar copi paste yapmadım bundan sonra konuya açıklık getireceğine inandığım ufak tefek koyu renkte copi pastelerim olacaktır.

Evet ne diyorduk, harvırd üniversitesi öğrencisi olan ikizler akıllarında ki üniversite sosyal ağı fikrini mark zuckerberg'le paylaşmak gibi bir hataya düşmüşler ve bu hata onlara milyarlarca dolara malolmuş... mark bu fikri ve kaynak kodlarını kendi işinde kullanmış, bir nevi entellektüel fikir hırsızlığı yapmış . winklevoss kardeşler bunun üzerine zuckerberg e dava açmış ancak açtıkları davayı geri çekmeleri karşılığında önerilen tazminatı kabul ederek haklarını devretmişlerdir...
Ayrıca bir de bu kardeşlerin meşhur olmasını sağlayan başka bir yetenekleri daha vardır onlar kürek sporcularıdır ve 2008 pekin olimpiyatları'nda abd'yi temsil etmişlerdir ...

Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan yazarınız gururla sunar..hehhe ehheh

Evet mark bir fikir hırsızıdır amma velakin parayı bastırmış ve winklevoss kardeşlerin ağzını kapatmıştır... alan razı veren razıdır..

heheh heheh konuyu dalgasına açmıştım aslında.. Amacım geyik yapmaktı...Facebook a üye değilim çok eskiden olmuşsam da hesabımın ne olduğunu bile bilmiyorum.. Aynı şekilde sevdiceğim faceye üye olamaz olursa bacaklarını kırarım. ..Ben neyine yetmiyorum yahu? Yeri gelir arkadaşı, Yeri gelir sevgilisi yeri gelir derttaşı olurum herbişeyi olurum icabında hiç yane..Ona ayıracağı zamanı bana ayırsın hehehehh

Hayır bir insan facede Video ekleyip'ahahah hahah öldüm gülmekten yhaaa' yazmasa ne olur ya da doğum günü pastasını, evdeki kedisini albüm yapıp paylaşmasa ne olur ? Facede olmamak büyük bir eksiklik olmasa gerek..

Vatan millet sakarya, karı kız kaldırma gibi fasaryalara hiç girmeyeceğim zira biz nelerini nelerini gördük..Yapan her yerde yapar..

Bunu burada yazmamın nedeni, Konuyu okuyan birçok hayranımdan üstüste aldığım 'buda geçer, alışmalısın' türü teselli cümleleri oldu.. Yok yahu yok öyle bir şey, öyle her okuduğunuza inanmayın ama yinede eksik olmayın canlarım benim

Konu Kafadar tarafından (23-01-2012 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir..