Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 15-01-2012, 21:09
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Müfredatın ideolojik eğilimleri ve zırvaları bir yana ''beğenmiyorsan gitme kardeşim, git çıraklık eğitimde meslek öğren'' denilebilinir.

Ders içerikleri, eğitim sistemi vs eleştirilmelidir elbette.

Naçizane tavsiyem odur ki ''eğitim yolu'' ile belli kazanımlar edinip yaşamını idame ettirmek için ''pragmatist'' davranıp bilmen gerekeni bilmek sana ''saçma ve anlamsız'' geliyorsa; eğitimi boşverip gidip bir yerlerde çıraklıktan işe başlanmasıdır. Netçede insan kendi çabası ile de devamlı kitap vb şeyler okuyarak kendini geliştirebilir.

Öss vb sınavlara hazırlanan arkadaşlardan sıklıkla duyduğumuz yakınmalara her zaman şunu söylerim:

Size şahsi görüşünüzü soran yok, bilmeniz gerekeni bilip ona göre yanıt verin...

Eğitim ne, hayat zırva, hep baskı, hep bağnazlık... diye yakınmak mümkün. Hakkınız da var, yalan diyen de yok.

Peki çözüm?

Ya o zırvaları bir kenara bırakıp bir yerlerde meslek öğrenmeye çaba harcarsın; yahut öğrenmen gerekenler noktasında pragmatist davranıp gidersin. Öğrenirken eleştirmeye devam edebilirsin, sakıncası yok. Ancak, herhangi bir sınavda -zırva da olsa- sana lazım olan bilgiyi edinmeyip yalnızca yakınmanın bir faydası yok. Bu bir ''sorumluluk alanı''dır. Zırva ya da değil, yalnızca sorumluluk. Beğenmiyorsan alternatif olana gitmen gerekir.

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...