07-01-2012, 05:33
|
 |
Taze Arıza
|
|
|
|
Paradox arkadaşımız bu resimde kendisi hariç kimsenin göremeyeceği anlamlar görmüş, derinlikler bulmuş..
Olamaz mı, pekala olur..
Paradox arkadaşımıza göre bu böyledir ...
Bir diğer arkadaşımız gothikangel de bu resmin çok gereksiz bir resim olduğunu düşünmüş ve öyle yazmış...gothikangele göre de bu böyledir..
Neyse ne diyecektim
Bazen bir resme bakıp onu yorumlayanlar resmi yapanın dahi düşünmediği anlamları, vermediği mesajları bulabilir .....Ben bunu fal bakmaya benzetiyorum..Falda da öyle değil midir?
Aynı fincana bakan iki kişiden biri fincanda büyük bir balık görürken diğeri bir at görebilir..Aynı resme bakan iki arkadaşta bunun gibi aynı resmi yorumlasalar büyük ihtimalle birbiriyle alakasız şeyler söyleyecektir. Çünkü o anda resimden çok bizim o resimde bulduklarımızdır esas olan..Zaten bu yüzden aynı resimde biri yalnızlığı bulurken diğeri kalabalığı, biri hüznü bulurken, diğeri umudu bulur....
Yahu neyse ne, ben başka bir şey yazmak için girdim konuya ..
zamanında bir alman tv sinde eğlenceli bir program izlemiştim..
Yapımcılar üç tane maymun getiriyorlardı stüdyoya .. ellerine boyaları koyacakları tualler ile üç renk de boya veriyorladı..Sarı, mavi ve kırmızı..
Sevimli keratalar başlıyorlardı hararetle rastgele boyamaya..
Sonunda birçok karışık tablo çıkıyordu ortaya..
Yapımcılar maymunların yaptığı bu tabloları bir sergi açıp sergiliyorlardı falan..
Kim yaptı bu tabloları diye soranlara 'afrikalı ressamlar yaptı' türü yanıtlar veriliyordu..falso yok, işi sıkı tutuyorlardı..
Sergiye Almanyanın en büyük eleştirmenleri davet ediliyor her biri bir yorum yapıyordu falan..
İçlerinden biri, ressam şurayı kırmızıya boyuyarak başkaldırıyı anlatmak istemiş .. Bir diğer eleştirmen, ressam şuradaki hareler ile doğayı anlatmak istemiş bir diğeri şuradaki çizik hayattaki olumsuzlukları ifade ediyor gibisinden ciddi ciddi yorumlar yapıyordu falan..
Derkennn..
Bütün eleştirmenler tam not veriyordu sergiye..
Çok gülmüştüm..
Program bir şaka programıydı ve amacına ulaşmıştı.. eleştirmenler faka basmıştı..
O anlatıla anlatıla bitirilemeyen tablolar üç sevimli keratanın rastgele boyadıkları tablolardı..Onların hiçbir şeyden haberi yoktu.. Onlar sadece boyamıştı.
Bütün o anlamları eleştirmenlerin kendileri yüklemişlerdi..
heheh heheh
Anladın sen onu 
Konu Kafadar tarafından (07-01-2012 Saat 05:36 ) değiştirilmiştir..
|