Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 15-06-2007, 12:27
Meleğim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Meleğim Meleğim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

1- Çok nadir bulunan bir taşı bulmak için dağa tırmanmak üzere yola çıkıyorsunuz.

Dağ hakkında neler düşünüyorsunuz?

* Taş mı? Bir kere taş, kaya toplamaya, onları incelemeye bayılırım. Dağ, ağaçsız ve çorak. Tamamen kayalardan ve onların ufalanmış parçalarından oluşuyor. Dağın çevresinde 5,6 evden oluşan köyler var. Birbirlerine uzaklar. Mevsim itibari ile gelincikler çıkmış. Dağın dik ve çıkılması güç yerleri var. Yamaçtan yukarısı zorluyor.

2- Sonunda aradığınız taşı buldunuz.

Ne tür bir taş ?
Taşın değerini tanımlayın.

* Taşın adını bilmiyorum. Bir tarafı yamru yumru. Bıçakla kesilmiş gibi düz bir tarafı da var. İçinde, küçük daireler, taşın renginden daha açık sütlü kahve renginde halkalar, dışarıya doğru büyüyorlar. Yıllardır bu taşı arıyormuşum gibi. Mutlu oluyorum ilk gördüğümde.

3- Bir safari parkındasınız, yolu takip ederek otlakta ilerliyorsunuz. Birden bir dişi ve bir erkek aslanın büyük parçalar halinde çiğ etleri koparıp yediklerini gördünüz.

Ne düşünüyorsunuz?

* Hoşuma gider. Parkın içinde güvende olduklarını bildiğimden belki de. Kimsenin onlara zarar vermeyeceğini düşünmek beni rahatlatır. Yemek yemesinler de ölsünler mi?

4- Yıllardır kimsenin ayak basmadığı eski bir binadasınız ve yerin altına doğru inen bir merdiven keşfettiniz.

Aşağıya doğru kaç basamak indiniz?

* Eski binalara da bayılırım. 7 şer basamaktan, her inişte düz bir dönüş olduğunu varsayarak 5 x 7 = 35 basamak.

5- Derken; karanlığın içinden birinin sesini duydunuz.

Bu kişi yavaşça ağlayıp inliyor mu ?
Yoksa sizinle mi konuşuyor?

* Benimle konuşuyor.

6- Yolda yürürken kapalı, siyah bir evrak çantası gördünüz. Etrafta kimsecikler yok ve sahibinin adını görmek için çantayı açtığınızda içinden bir tomar para döküldü.

Bu olaya nasıl tepki verirsiniz?
1. Aaa bu benim şanslı günüm
2. Eyvah şimdi ne yapacağım
3. Bunu düşünmek için zamana ihtiyacım var
4. Tanrı bunu bana bir hediye olarak yolladı

*Hiç biri, gider karakola falan teslim ederim, haram çıkar bir yerimden.

7- Külkedisi masalındaki yakışıklı prens, camdan ayakkabınızı çirkin üvey kız kardeşinizin ayağında denerken siz de oradasınız ve ayakkabı üvey kız kardeşinizin ayağına uyuyor.

Bu kötü sürprize nasıl tepki verirsiniz?

* Vereceğim tek tepki, hikayeyi biliyorsam, “oha” olurdu. Bilmiyorsam. Batsın bu dünya der çeker giderdim.

8- Bir çilek bahçesine girdiniz. Çilekleri yemeye başladınız.

Kaç tane çilek yediniz?

* Çilekten pek hazzetmem ama 6 diyelim.

9- Çileklerini çalmakta olduğunuz çiftçi ortaya çıktı ve bağırmaya başladı.

Kendinizi savunmak için ne dediniz?

* Ne diyeyim, çıkartıp parasını vermeyi teklif ederim. 6 çilek için kıyamet mi koparılır.

10- Tüm olanı biteni bir kenara bırakıp söyleyin, çileklerin tadı nasıldı?

* Ekşimtraktı. Olmamış çilek yersen o olur, salak kafa bi de para verdik dimi bunlara.

Gözlerimdeki yansıman
Senden öte bir sen.
Sana vereceğim o can
Benden öte bir ben.

Eray ÇINAR