28-10-2011, 20:14
|
 |
Taze Arıza
|
|
|
|
Lutanicten aldığım bir bardak suyun etkisiyle;
Kaddafi'nin 'Allahu Ekber' nidaları eşliğinde linç edilmesi bayağı bayağı canımı sıktı be...Benim bildiğim allahu ekber diyerek kurbanlık kesersin, ne bileyim savaşırken falan söylersin.. Müslüman olduğu ayan beyan ortada olan bir insanı linç ederken demezsin mesela.. .
Hi hi hi Kaddafi de muhaliflerin kurbanıydı zaten ..
Aman ne komik..
Ama o adam öldürdü, katildi, zulmetti, linç edilmeyi haketti..
Bilmem..
Aklıma '99 adam öldüren adam' kıssası geliyor, tövbe geliyor..Ben Allah değilim ki kimin öldürülüp öldürülmeyeceğine karar vereyim..
Kafadar sen kimsin?
Sahi kimim ben?
bazen ben de soruyorum bunu kendi kendime.. gözlerimi aynaki suretime dikip ismimi tekrarlıyorum..
Kafadar, kafa dar..kafa..dar..
Haketti veya etmedi bu tartışılır.. öyle bir düzende yaşasaydım, yakınlarım muhaliflerin öldürüldüğü gibi öldürülseydi ben ne yapardım bilemiyorum. Yani şu 'ben böyle vahşet görmedim, böyle insanlık olmaz' sloganlarına da pek fazla itibar etmiyorum açıkçası..
Bu ülkede halkların kardeşliği ile ilgilide bir sürü slogan atılıyor..
Bütün halklar kardeştir!
Yok yav, önce kardeşliğin gereklerini yerine getirde sonra istediğin kadar kardeş oluruz...
alla alla ya
Şu ezber sloganların her birinden gına geldi artık..
Neyse neyse yani demem o ki bu adamların bunu yaparken hangi ruh halinde olduklarını tahmin etmek zor..Benim ailemden birileri de 'fareleri öldürün' türü bir emirle öldürülse, bırak kafasına vurmayı, o kafasını kökünden kopartırdım galiba hani o videodaki sopa varya onu götünden sokar boğazından çıkartırdım bilemiyorum.. bazıları için sıcak yatağında konuşmak, atıp tutmak, ahkam kesmek çok kolay...
Çok barbarım bende ya hu
hı hı öyleyim..
İlginçtir ki bir olay olsada İslama, müslümanlara bok atsak diye düşünen kesim bu olayda da hemen devreye girmiş bol bol bok atmış hatta öyle yorumlar varki 'eh be deli sende bokunu çıkartmışsın' dememek elde değil..
Barbar müslümanlar...
Barbar müslümanlar ha..
Hadi be sende, bok atıp kötülemek ne kolay iş be..
Biri çıkıpta demiyor ki belkide suç bu adamların müslüman olmasında değildir, belkide sorun bu toplumların uygarlaşamamış olmasındadır..Öyle ya İslamla ilgisi olsa bunların Katolikleri de yabani, ilkel olmazdı... Benim aklıma bu konuda hemencecik tutsiler ve hutsiler geldi..
Tutsiler ve hutsiler Katolikti neler yaşandığını gördüğünüz..yaklaşık 100 gün devam eden etnik çatışma sonucunda 800.000 kadar insan katledildi..
Sorun halen kabile, aşiret ve kan davası ile yaşayan fanatik toplumlar olması.. Konuşulması gereken bence budur..gerisi sadece sahte yorumlar, ezber sloganlardan ibarettir....
|