Alıntı:
DevletDusmani´isimli arızadan alıntı
Senin bu yapmaya çalıştığın aslında birerbir, konu her açıldığında azılı kemalistlerimizden Emre Kongar'ın "MHP Türk milliyetçisi, DTP Kürt milliyetçisidir" şeklindeki işin kolayına kaçan değerlendirmesinin bir kopyası. Farklı birşey değil.
Egzajere edererek söyleyeceğim ama çarpıcı olsun diye böyle bir örnek üzerinden söylüyorum; Kurulmaya çalışılan bu paralellik, Filistinde elinde sapan olan çocukla, İsrail ordusunu kıyaslamaya benziyor.
Kötü niyetle yapmadığını düşünüyorum ama çıkacağı kapı "PKK silah bıraksın, yüce Türk adaletine teslim olsun" da tıkanır kalır. Ötesi çıkmaz bence.
|
herhangi bir kesin yargı ve kanaat bildirmek bir yana, sorular soruyorum. yafta ve etiketleme gayem de yok.
pkk'nın ''ulusal'' tabanlı bir örgüt olmadığını söylemeyeceksin sanırım, ama milliyetçi yaftasını nerde yapıştırmışım kolayca?
aidiyetlerin dışında ''olgusal'' düzeyde düşünürsen daha kolay anlaşabileceğimiz kanaatindeyim; aksi takdirde, meselenin geleceği kolay çıkarımını biliyorum: kemalist, ulusalcı...
ayrıca, sana bir soru: bir dil ve kültürün üstündeki baskılar bir yana ''kendi ulusal kimliğimi'' zerre önemsemezken ve bunun üzerinden herhangi bir aidiyetim yokken ''kürtler''in kendi kimlikleri üstünden bir aidiyet geliştirmesi ve olgulara bu düzeyde bakmasını anlamlı bulmalıyım?
demokratik ve özgürlükçü bir alan olarak bizzat eleştirdiğim yasaklar bir yana(forumda yazdıklarım ortadadır) bireysel kimliklerin ulusal/kültürel aidiyetler üstünden kurulmasını niçin anlamlı bulmalıyım?
bu şuna benziyor:
devletin din üstünde baskı ve yasaklayıcı tavrını benimsemem; ancak, bireyin dinsel aidiyetler temelinde kimlik oluşturmasını da eleştiririm, hatta dini de. çünkü ben bir ateistim.
şahsen insanlığın tüm milli aidiyetlerden kurtulması taraftarıyım. milliyet ilüzyondan gayrı bir şey değildir.

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...
Hayyam...