Tekil Mesaj gösterimi
  #54 (permalink)  
Alt 25-05-2011, 14:27
Orgon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orgon Orgon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
CoSmiC VoiCe

Alıntı:
Yanlış anlamayın bunlar yurdumun anarşistleri haa....
Öyle. İzmirde de çok var bunlardan, olguya sosyolojik yaklaşmak zor geliyor, en kolayı kendi yaşam biçimini savunuyor görünmek. Geçenlerde (daha 1 ay falan önce) bir anarşist arkadaşla tartıştım bu konuda 2 saat bir yere varamadım tabi. En sonunda kızdım, beyaz türk mü oldun başıma, nasyonal nasyonal konuşma tamam dedim kapattık konuyu,içiyorduk zaten saçmalamayalım daha fazla diye. Tutturmuş buraya gelip kendi kültürünü bana neden dayatıyor diye. Hangi kültür? Senin kültürün ne ki? Adam çoluk çocuk sürülmüş oradan gelmiş burada varoş da yaşıyor, mafyası bilmem nesi bunu almış simitçi yapmış, tezgahda köle gibi çalıştırıyor veya şimdi o kadar çok yok ama kaldırım otoparkçılığı yapan başına dikmiş, aşiretten zengin gelmiş bar açmış ne kadar çulsuz varsa toplamış bodyguard yapmış vs. Bunun çocuklar da boyacı mendilci vs. Bunlardan batı tarzı bohem yaşam, çağdaş denilen kent kültürü bekliyorsun tek sorunun da yolda giderken kız arkadaşına laf edilebilir olması, laf eden kürt ise kıyamet, ülkücü olsa bu kadar laf etmiyorsun olayı etnik kökenine bağlamıyorsun o zaman, o normal sanki.

Aslında bu da gene kemalist zihniyetin bir yansımasıdır bir yerde, her ne kadar kişi artık kendini devletçi veya atatürkçü görmese hatta bunlara karşıyım dese de sonuç bu. Yani sanki şu an kent kültüründe yer alıp arkadaşların ile kızlı erkekli barda cafede içerken bu şansı kendin edindin birde sanki tek marifet buymuş bu durum senden sorulurmuş gibi daha ne istiyorsunuz mantalitesi, sahipleniyor hemen de. Bazı sorunlar yüzeysel açıdan sorgulanamaz, az gelişmiş ,katı ataerkil yetişmiş bir kültür (farz edelim hadi alanını işgal etmiş olsun) seni rahatsız edecek elbette, hatta eskisi kadar rahat olamayacaksın belki. Bunu düşünmen gerekiyor o zaman, kızman köpürmen değil. Bu adam niye bu kadar ataerkil, bu kürt diye küçümseyip cahil gördüklerin, maganda gözüyle baktıkların kim, neden son 10-15 yıldır yığıldı senin kentinin varoşlarında, kim getirdi yığdı bunları buraya? Sen barda kafede içerken bu aynı kafede sana servis yapıyor entellik yapıp bir de bir yandan muhabbet kurmayı tepeden bakarak anlıyorum seni demeyi biliyorsun yanındaki kız arkadaşını öperken nispet yapar gibi? Seni taklit etmek isteyince de sorun tabi onun kültür farklı,yerini bilecek o bir kadına nasıl yaklaşılacağını bilmez o rahatsız eder değil mi o da senin gibi manitam olsun diye düşünürse senin çevrendeki kızlardan birine arabesk bir bağ oluşturursa hele kendince? Bunu ona kim aşıladı sen bu büyük kentte yaşarken, o doğuda aşiret boyunduruğunda yaşamak direnirse de terörist ilan edilip direnmeyeni makbul görülürlen, dağa çıkıp ölüm tehlikesi yaşamak yerine oradan kaçıp büyük kentte kent ağalarına yem olurken? Bok anlıyorsun 8 yaşından beri burada o adam boyacıyken de tokatlıyodun şimdi de küçümsüyorsun, üstelik o 8 yaşından beri yediği her lokma için binbir iş çevirirken sen ailenden aldığın harçlarla yayılıyordun okulda, pastanede kampüste. Bu bir sosyolojik sorun, kendi aralarında grup oluşturmaları da seni rahatsız ediyor sonra.

Bu batılı görünen türk insanı (kendine türk demesi şart değil) cehaleti, zorbalığı zoraki göçü bir sosyal sorun, rejimin yarattığı faşizan bir sorun olarak görmek yerine, işine gelmediğinde buna neden olanın kürtler olduğunu iddia etmeye çalışmasının batılının anglo sakson ırkçılığından farkı ne ki? Hiç.

Canınız sıkılacak, canınızı sıkan durumlar olacak. Bunu görmek zor gelse de gerçek bu anarşizm de sadece rock konserine gitmek değil. Daha ne istiyorsunuz, neden buradasınız,neden rahatsız ediyorsunuz demek evet bir küfürdür daha fazlası değil veya eleştiri değil.

Konu Orgon tarafından (25-05-2011 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir..