Daha yeni kabul edildi 18 yaşına gelenlerin nufüs kağıdından din ibarelerini sildirmeleri veyahut değiştirlmeleri oda AB nin zoru ile oldu. Hatta bazı kesimer acaip yaygara kopardı. Onu büyütme bunu büyütme derken oldu zaten olanlar. Bizler tepki vermedikçe, kabullendikçe onlar azıtıyorlar.
Alın size örnek, hadi biz büyütmeyelim de onlar niye bu kadar yaygara koparıyor peki?
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, AKP iktidarının İmar Yasası’nda camii kelimesi yerine ibadethane kavramını koyarak 40 bin tane kilise evi açtığını hatırlattı. Haydar Baş, şöyle konuştu: “Soruyorum bu ülkede 40 bin tane Hıristiyan var mıdır? Kime açıyorsun bunları... Benim kızıma senin oğluna mı? Türkiye’de mevcut olan 70 000 camii sayısını 50 000’e indirdiler. Yani kilise ile camiyi eş tutuyorlar, Avrupalıya yaranmak için.
Hayır biz kimsenin dinine karşı değiliz, yanlış anlamayın ama müsade edin de ben dinimi yaşayayım senin zorun nedir, benimle niye uğraşıyorsunuz? Aziz milletim nüfus kağıdından Avrupa istiyor diye “Dini İslamdır” ibaresi kaldırıldı. Bir tek nüfus kağıdında İslam kalmıştı onu da şimdi sildiler.
Lafa bakın beri gelin.
Bir tek nüfus kağıdında İslam kalmıştı onu da şimdi sildiler.
İslam bir tek nüfus kağıdında kalmışda bizim haberimiz yokmuş, neyse büyütmeyelim