Hürriyet gazetesinde bakınırken buldum. "Matadora iyi oldu" seçeneği olan bir de anket eklemişler..

İspanya'nın başkenti Madrid'deki boğa güreşinde matador Sebastian Castella için başlangıçta herşey normaldi.

Kendinden emin bir görüntü veren matadora tribünlerden alkış yağıyordu.

Mızrak darbeleri ile deliye dönen boğa kırmızıya saldırdı.

Matador Castella için boğayı bir o yana, bir bir bu yana göndermek hiç zor gözükmüyordu.

Sırtında mızraklar, salyaları akan boğanın bu hamlesi de boşa çıktı.

Kendine güveni artan matador boyağa daha da yaklaşma hatasını yaptı.

Yağmurlu bir havadaki mücadeleyi, ayakkabıları ayağından çıkan matador kazanacak gibi gözüküyordu...

Elinde kılıcı son darbeye hazırlandı...

Ve kendisini bir anda boğanın boynuzlarında buldu.

Önce boynuzların üstünde havaya fırladı

sonra kafaüstü yere yuvarlandı

Kızgın boğa matadorun peşini bıraknmadı, yerde boynuz darbeleriyle sürükledi

Ve matadorun, boğanın insafına kaldığı an...
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."