Al Di Meola - John Mc Laughlin ve Paco de Lucia. Açıkhava. Sanırım 1995, 94 de olabilir. Gitarın adeta bir "yaratık" olduğunu düşünmüştüm.
Adını hatırlamadığım Yapı Kredi'nin sponsorluğundaki tango gösterisi (Tango Pasion olabilir). 1 haftalığına gelip aylarca Istanbul'dan gidememişlerdi, ve planladıkları 3 yerine yüzlerce gösteri yaptılar.
Bir de 1998, Paco Pena (belki de ilk kez) Cemal reşit rey'de demirbaş sayıldığı bahar resitallerinden sıkılmış, İspanya'daki kendi okulunun öğrencileri ve hocaları olan bir grupla flamenco gösterisi yaptı, hangi tiyatro salonunu kullandıklarını bile hatırlamıyorum. Kaliteli bir sıra gecesi nasıl özgün bir tatta ise, bu da öyleydi, özellikle müzik performansı açısından ama benim panik atak flamenko gürültüsüne yenik düştüğünden gecenin bedeli de ağır olmuştu. Paco Pena ayrıca diğer Paco ile birlikte (rakiptirler bu arada

) canlı performans esnasında sıfır hatayı normal kabul edip Kaizen'e ilham teşkil eden büyük bir virtüöz. herhalde yaptığı (varsa) hataları anlamak için onun kadar olmasa da epey bir "çalabilmek" lazım.
Bu tür insanlar ve yetenekler karşısında saygıyla ve zevkle eğilirim.
Ha bir de Borusan konserleri kapsamında, Vivaldi 4 mevsimi çalarken yaptığı onlarca nota hatasını gizlemek isterken kasılmaktan gözündeki gözlüğü ön sırada oturan kadının kafasına Cruise füzesi gibi fırlatıp kadının kaşını kanatan bir baş kemancı vardı.. Ama yok ya, o anlatılamaz. Yaşanır...
Not: Bu 90'lı yılların sonunda kızım meydana çıktığından, 13 yıldır böyle şeyler artık hak getire... diyesim geldi, ama artık kime ne ise. olsun, söyledim.