Tekil Mesaj gösterimi
  #27 (permalink)  
Alt 31-01-2011, 21:36
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-

Kendim için yaşayabildiğimde, toplum için de yaşamış olurum. Tek konu, sadece, o topluma ait olup olmadığım veya tam tersi, o toplumun bana ait olup olmadığıdır. her ne kadar herkes birbirinden çok farklıdır şudur ve budursa da, aslında asgari müştereklerimizin çok saptığını sanmıyorum. Sorun, toplumu asgari değil azami müştereklerin oluşturmasında. Bu kadar sistem, düzenek ve -izm sonucunda çetrefilleşmiş hiçbirşeyle başa çıkamamak nihayeti bizi kapının ardında bekliyor. Öyle bir kendi olmak bekliyor ki bizi, her daim olması gerekenden daha çok vermesi lazım kişinin. Toplum bireye dönmezse toplum için yaşamakla sanmak arasında bir fark yok. Kişi kendisi için neyin değerli olduğuna aymadığı sürece, değer denen kavramı da bilemez, o nedenle kişinin değeri öğrenebileceği kadar münferitleşmesi şarttır. İşi anti sosyalliğe indirmek az sayıda kişinin uğradığı bir (şimdilik) açmazdır. Çünkü durum çok dengesiz. ben ne yapayalnız kalayım, ne de onca istemediğim kadar kalabalık olayım. Toplum dediğim karmaşayı saygıdeğer fertler oluşturduğunda toplumla o kadar derdim olmaz ki böyle bir soruyu sorayım, veya yanıt vermeye çalışayım. "Sana ne"den anlamayan topluma hat çizmemekteki o onulmaz münferitliğimi aramam lazım gelir diye düşünürüm, başka ne düşüneyim? Bunun tam tersi de, "sen yoksun" demektir, bence bir farkları yok.

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor