|
Bir diğerinin üzerinden geçinmeye çalışan insan, insanlık tarihi kadar eski değil mi? Cehalet ve "insan"lık kadar eski değil mi? Hiçbir -izm, zamanında okşanmamış bir başın yüreğe verdiği acıyı dindiremez (edit: mevcut sosyal ilişki düzeni içinde demeliyim sanıyorum). Onu ancak onu bu uğurda kullanan kişi yapar ve onu da çarpıtır. Bana insana dair çarpılmamış ve çarpıtılmamış bir şey söylesin biri (sadece mesela, kendi kendime konuşuyorum bu yazıda, üzerinize alınmayın, alınanlarf bunu kendisine saklasın veya).. Kendisini de bundan tenzih edemez. İnsan, uyuşturucu bir şeyin varlığını keşfettiğinden bu yana uyuşmanın esiri olmuş. (Uyuşmak gerekli olmasa bu iptila nedendir?) İnsan sanki siyam ikizi gibi. kendine yapışık kardeşi onu bir bıraksa neler yapacak ama pis kardeş onu hiç bırakmıyor... En çok da "ben bilirim, bilgimle de bir ezerim bir ezerim" diyenlerde var bu siyam ikizinden. Bilgisini, tabi eğer sahiden de varsa, ezmeden kullanabilen bir kişi var mı ortada? Üstelik bilgi homojen şekilde mutlak olmayan birşeydir. İşte bu nedenle önemli bu "önemli olmak" diye düşündüm Albatros'un yorumunu okuyunca. Bazan yırtarak bazan tevazu ile sürekli başkalarının ne dediği ile ilgilenmek varsa, önemli olmak sahiden önemli olmalı. Bilgiye olanların ise hiçbir önemi yok burada. Onun gerçek olup olmadığı değil burada önemli olan.
Bir dünya eğer kısırsa, acı vericiyse veya zorluyorsa veya yavansa veya mutsuz ediyorsa, ondan çıkmaya çalışırsınız veya da onu sevmeye çalışırsınız (temcit pilavı = nevroz). bence en büyük çelişki, buradan çıkmaya bu kadar meraklı kişilerin, aslında özde hedef olarak hep burayı göstermeleri. Astral seyahat diyelim ki var. Bu eğer gerçek ise, yaşadığım, okuduğum, bildiğim hiçbir şeyin anlamı kalmaz. Çöker ve savunmasız kalırım. neden buradaki kifayetsizlikleri çekeyim veya bu kadar kifayetsiz olayım ki o zaman? veya neden o var da bunu "keşfetmesi" "bana" kaldı?
İnsan zihninin ve onulmaz zayıflığının yansıması olan onulmaz kibirinin kukla ipleri. Kendi üzerinden yapmaması akıllıca olmasını gerektirmez. Kurnazlık olabilir...
Burada olan kişilerin enerjilerini kendilerince doğru kanalize edebilecekleri bir yer/kişi/oluşum olsaydı, burada kimse olmazdı. veya bu site bu şekilde olmazdı ("ben bunu diyorum" "sen salaksın iğrençisin gerzeksin" vs vs).
"Öyle düşünülmez" denebilir mi sahiden de?
İnsanlar iğenç oldukları için bunca masal alternatifi üretilebiliyor. Bir sor bakalım kendine, sen ne kadar iğrençsin??
Not: sen = herkes.

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor
Konu alchemy tarafından (26-01-2011 Saat 21:25 ) değiştirilmiştir..
|