Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 12-01-2011, 15:38
Orgon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orgon Orgon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
CoSmiC VoiCe

Bunu bir kurs da veya o çok moda hızlı okuma teknikleri dahilinde öğrenmiş değilim açıkçası. Evet işe yarıyor özellikle de çok teknik tanımlar, bağlantılar barındıran sıkıcı yazılarda. Bir şey okurken genellikle kafamızda tartarak bir yandan okuruz yani okurken aynı anda düşünür ve okuduklarımızın bütün olarak zihnimizde mana oluşturmasına izin vermez, hele ki bu bir felsefi veya siyasi bir mevzu ise okurken bir yandan karşıt veya alternatif olasılıkları da düşündüğüömüz için fazlasıyla sembollerin üzerinde vakit harcarız. Yukarıdaki yazıyı hızlı okurken, okuduğum sırada bir art düşünce oluşturmayı keserek, olabildiğince kelime kelime hatta cümle cümle görerek okudum ve bu sırada başka düşüncelerin zihnime girmesini engelleyerek yani kendi zihnimi bir süre, yazının sonuna dek askıya alarak kopmadan takip edip bir çırpıda okudum. Okurken kendi düşüncelerim ile bir çatışma veya tartışma oluşmadığı için sıkıcılığı hem bnu nedenle hem hızlı gitmesinden ötürü ortadan kalktı. Buna rağmen bahsedilen konuyu da, neden bahsedip nelerden dem vurup karşışlaştırdığını da anlıyordum lakin yavaş okusam da aynı oranda anlayacak daha fazla aynı şeyi düşünmüş olacaktım sadece. Deneyebilirsin önce en sıkıldığın konulara uygulayarak işe yarıyor en azından okumadan dolayısıyla neden bahsedildiğini tam bilmeden sırf sıkıcı geldiği için bir noktasına odaklanıp içeriğinden habersiz olduğn bir konuda yorumda bulunmanın neden olacağı rahatsızlığı bertaraf edebiliyorsun. : )