Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 10-01-2011, 17:49
Orgon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orgon Orgon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
CoSmiC VoiCe

Alıntı:
eco´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
orgon...
"Neyseki tüm yazıyı hızlı okuma ile kelime ve cümleleri fotoğraflama tekniği içersinde tarayarak 45 sn de falan okudum o nedenle hem canım sıkılmadı hem de içeriğini kolayca anlayabildim."

bilgi lütfen...?

yazıyla ilgili olarak ise, sağ...? sol...?

bilgi yazıda verilmiş ama karar verilememiş. Anarşizmden devletsizlik alınmış olumlu olrak , ardından zamanın çastışmaları bağlamında kapitalist güçlerin buna izin vermeyeceği ve devletsiz olamyacağı tespit edilip teknoloji vasıtasıyla varolacak bir yeni sol perspektifi çizilmiş. Ancak teknolojinin olumlu kısımlarına değinilirken bildiğimiz teknolojinin ve bilimin insan arzularını ve ihtiyaçlarını optimize etme bahanesiyle yapay kültür ortamı sağlayıcısı olarak işlevde bulunduğu kısmı es geçilmiş.

sol u ve sosyalizm perspektifini anlatmış yazı ve anarşizm den faydalanarak daha insancıl bir sosyalizm ihtimali üzerinde durmuş.

Ben okuduğumda bu kadarını anladım yani onu soruyorsan. Sonuç olarak bana yine bir saat tasarımı gibi geldiği ve aslen zaman göreceli olduğu için yeni bir teknotratlar hegemonyası anlayışının beklentisi olarak göründü, her ne kadar umut edilen şey bu olmasa da. Zaten bütün toplumsal buyurganlıklar da bu şekilde çıkar hiç biri başlangıçta buyurgan olarak yola çıkmaz.