|
Hun diye bahsedilen bir kavimden resmi türk tarihinde asyadaki eski türkler diye bahsedilir. Sorunun kaynağı da budur. Tarihi merak eden tarihi değil kültürlerin evrimine, saçılıp, yıkılmasına, yeni kültürler oluşmasına bakmalıdır arkeolojik kanıtlardan hareketle. Tarih kendi başına iktidarların olşturduğu efsanelerdir çünkü. Örnek vermek gerekirse, bugün 90 larında bir kadın var Muazzez İlmiye çığ diye. Sümerce de bir kaç kelime bulur, bir kaç gelenek bulur sonra der ki sümerler türk olabilir,kendisi bu konuda profesördür kimse de saçmalıyorsun dese de anlamı olmaz.
Olay şudur. Sümerler zamanında ben türküm diye dolanan hiç kimse yoktur ortalıkta. Hunlar zamanında da. BVunların biri bir devlet hem de ilklerden ,hem de yazıyı ilk kullananlardan, diğeri bir bölgedeki, göçebe,savaşçı yani barbar bir kavme kavme verilmiş bir isim hatta muhtemelen de yerleşik çinliker yazmış oradan biliniyorlar.
Ama napıyor insanlık? Anakronizma yapıyor. Sümerler belki bütün bugünkü uygarlıkların temelini oluşturdu, yıkıldılar dört bir yana dağıldılar sonra da başkaları ortaya çıktı. Hepsinde izler var elbette. Belki kafkaslardaki bilmem hangi kavim de asyadaki başkasına benziyor durmadan yer değiştirmişler. Bunlar o zaman sanki kendilerine şuyuz buyuz diyormuş gibi bugünkü manada biz tarihi tersinden yorumladığımız için çıkıyor bu saçmalıklar. Türkler de yunanlılar da sümerlerden iz taşıyabilir sümerler türk veya yunan olmaz bu yüzden. Hunlar da türk olmaz,türkler de hun olmaz. İlla kendine bir değişmez isim takar onu tarihin derinliklerinde ararsan da saçmalamış olursun. Bu şuna benzer benim soyadın şu, ben onu 1000 yıl önceki bilmem kime dayandırmaya çalışıyorum kafadan. Halbuki bin yıl önceki dedelerin o kadar çocuğu oldu ki dötrt bir yana dağıldılar, her yerde olabilğrler şu anda yine de bir şekilde bizim dedemiz olsalarda biz onlardan birini seçip babam, atam diyemeyiz. Çünkü biz onlardan hepsinin çocuklarının çocuklarından, kimbilir nerelerden neler olduk da geldik. Şimdi kendimize verdiğimiz yeni soy isimle onların birini kendimize mal edip onlar bizdik demek saçmadır.
Milliyetçilik bir hastalık, anlatamıyorsun.
Konu Orgon tarafından (23-11-2010 Saat 15:52 ) değiştirilmiştir..
|