Tekil Mesaj gösterimi
  #49 (permalink)  
Alt 11-11-2010, 13:19
Orgon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orgon Orgon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
CoSmiC VoiCe

Tanrı diyeceğin belliydi zaten bu yazının sonunda işe tanrıyı katman da en sonunda manidar. : )) Neden bahsediyorsun sen, tanrının mantığı da neymiş, tanrı neymiş? Bana uygar insan zihninin yaratmış olduğu en basit genellemelerden biri olan, doğanın andropomorfik şekilde indirgenmiş hali olmaktan öte bir manası bulunmayan tanrı üzerinden mantığın tanımını yapıyorsun.

Sen daha sayma sistemini ve kendi aksiyomlarının neden olduğu çelişkiyi bile göremezken hala 11 ineği 7 kardeşe eşit bölüştürmekten bahsediyorsun. Sana zaten bunun gerekli olmadığını söylüyorum başından beridir 11 ineği 7 kardeşe eşit bölüştürme ihtiyacı senin iktisadi bir sorunun, doğanın bir yansıması falan değil lakin doğada inekler ve insanlar numaralandırılmıyorlar. Sen anlamıyorsun benim neden bahsettiğimi komik bir biçimde bana matematiği savunuyorsun sanki ben insan yaşamında matematik yoktur, gereksizdir diyormuşum gibi. Tam tersine ben bunun insan zihninin bir özelliği olduğunun bilincindeyim ancak aynı zamanda bu bilincin daima yanılmaya mahkum olduğunun da bilincindeyimn senden farklı olarak. Ama sen bu sembollere, sayılara, yöntemlere öyle bir doğa ötesi mana biçmişsin ki 11 ineğin 7 kardeşe eşit paylaştırılamama nedeninin ineklerden ve insanlardan bağımsız olan onlara atanmış birebir ilişkili numaralarla alakalı olduğunu anlayamıyorsun. Mutlak eşitliği hiç bir yerde bulamazsın hiç bir şey birbiriyle aynı hale gelemez ineklerle insanları toplayıp çıkarıp çarpmak bölmek de aslında matematiğe aykırıdır elma armut gibi. Sana her şeyi en temelden anlatmak gerekiyor, anlatıyoruz da. Ama sen hala doğa matematiktir diyorsun sonra da gene neden 11 inek 7 kardeşe eşit bölünemiyor matematik ile diye sormaya devam ediyorsun üstüne. Cevabı sen ver yani neden bu soruyu sorduğunu. Matematik doğa ise neden 11 7 ye bölünemiyor sen cevap ver. Tanrıyla da bir ilgisi yok bunun tamamen insanlığın zihninden çıkma bunların hepsi. Tanrı kavramı zaten insan zihninin en ilkel ve basit simgesi herhangi mantığı olduğundan değil farzetmekten, doğayı insan zihnine eşitleme inadından kaynaklanıyor. Senin gibi düşünenler de en sonunda haliyle tanrıya ulaşıp olayı bitiriyorlar kendi kafalarında doğayı çözdük zannederek. Tanrı mantığı demek asıl sebep : )) Konuyu gerçekten çok anlamlı bir yere getirdin bu cümlenle. Allahın işine akıl sır ermez mi diyelim bu cümlenin üstüne ne diyelim? : )) Mantık kurallarını kim koymuştur? Doğada mı var matematiğin mantık kuralları? Sana doğada olmayıp matematikte temel olan çünkü yerine bir şey konamadığı için öyle varsayılan yığınla sözde mantık ilkesi sayabilirim ve tabi ki tanrı da mbu mantığa tabidir çünkü bilmediğine sözde varlık atayarak varsayma alışkanlığı zihinsel hayalgücünün bir yan etkisidir. Onların en bilinenine de tanrı deniliyor. : )

Matematik mantık kendi aksiyomlarını temel kabul eder önce bunu anlaman gerekiyor. O başka bir soyut alandır ve işlem yapmak amacıyla oluşturulmuştur. Dolayısıyla matematik mantığın doğaya uygun olma gibi bir zorunluluğu yok kendi iç tutarlılığı olduğu sürece bir denklem çözüme ulaşabiliyorsa matematiksel açıdan ispatlanmış sayılır bunun doğaya uygulanabilir olma şartı yok maalesef. Matemmatik düşüncelerle beraber varolan somut sorunlarının çoğu da buradan kaynaklanıyor modern bilimin. Bunu Gödel başta olmak üzere modern matematikçilerin kendisi söylüyor yıllardır zaten ben uydurmuyorum bunları kendi başıma. Örnek vermek gerekirse bir uygulayımcı olan Nicola Tesla açısından ki zamanımızın elektrik-elektronik, iletişim teknolojisi onun eseri sayılır, bir matematikçi olan Einstein ın ilkeleri felsefeden başka bir şey değildir sadece matematik mantık açısından tutarlı olup denklemlerde eşitlik sağladığı ve estetik göründüğü oysa doğaya nasıl uygulanabileceğinin çözümü de gene o matematik tarafından engellendiği için sözü edildiği kadar anlam barındırmaz, daha çok kafa karıştırır. ) Bu sözü anlamak için tabi, Tesla nın çoğunluğu modern fizik ilkelerine uymayan, onlar açısından çoğu da anlam ifade etmeyen, ticari olmayan, zengin etmeyen makinelerini ve çalışmalarını bilmek gerekiyor. Tesla ya göre matematik sadece problem çözmeye yarar Einstein a göre ise doğanın kendisidir. O yüzden bir ateist olmasına rağmen sıkışınca "tanrı zar atmaz" dedi zaten Bohr ile tartışırken. Doğa matematik aksiyomlara uymak zorundaymış, sanki matematiği doğadan değil de doğayı matematikten çıkarıyormuşuz gibi. : )) İkincisi de sonunda determinizme ve tanrıya ulaşır en sonunda başka şansı yok. Ancak birincxisi asla sonma ermeyecek bir merak alanıdır.

Konu Orgon tarafından (11-11-2010 Saat 13:42 ) değiştirilmiştir..