Tekil Mesaj gösterimi
  #179 (permalink)  
Alt 11-11-2010, 03:00
Kayıtsız Üye
Guest

Standart misafirişte

bir süredir siteyi takip etmeye çalışıyorum.çok fazla zorlanmıyorum çünkü fena halde sessiz bir site.anarşiden insanların ne anladığını okuyorum yaklaşık 3 saattir.ilginç bir tartışma olmuş.her ne kadar oldukça sağlam fikri temellere sahip insanlar olsada fazlasıyla bilgi eksikliği sözkonusu.modern devlet kuramcılarının felsefi görüşlerini savunanlar,liberal ekonomi perspektifi ile anarşizmi açıklamaya çalışanlar,açıktan sistemi savunanlar,marx ın devlet konusuna yaklaşımını komünizmin devlet teorisini bilmeden sallayanlar,insan ve toplum üzerine hobbes dümbeleğinin fikirlerinin yeniden üreticileri.....anarşiye dair fikirlerden çok kodlananlar üzerinden bir tartışma olmuş ki fikri sağlam arkadaşlar bunlara yanıt vermeye çalışmışlar.bazılarının yazdıklarını okurken ne bok yemeye bu sitede diye düşündüm.anarşist fikirleri bile öğretilmişler üzerinden savunuyoruz.tıpkı ezberlediği 3 sözcükle bi koşu devrim yapacağını zanneden embesil sosyalistler ( bir aralar benim de yaptığım ) gibi ezberlediği 3 sözcükle anarşizmi açıklamaya çalışan ve ya dünyayı kurtaracak reçeteyi eline geçirdiğini sanan hödüklerden bolca var maşallah. sorun bence kitabi bilgilerle tüm olay ve olguları açıklamaya çalışmakta.görüyorum ki sosyalistler gibi anarşistler de kendilerine dair çak fazla bir şey değiştirme çabasına girmeden dünyayı değiştirebilecekleri yanılgısındalar( her genelleme zorunlu olarak yanlıştır)ve bu yanılgıdan kendisini kurtarabilen ''İPTİDA-İ'' ve diğer arkadaşlara saygılarımı sunmak isterim.sistemi değiştirmeye,yıkmaya önce kendinizden başlamayı denerseniz kendinize ve savunduklarınıza daha fazla katkı sağlamanız sözkonusu olacaktır.aksi durumda bu bilgisizlik ve öğretilmiş felsefi ve sosyolojik perspektif insanı kaçınılmaz olarak en iyi ihtimalle sistemin kıç yalayıcısı yapar.....konuya ilişkin olarak hobbes'un insan ve toplum kuramlarını okumasını öneriyorum arkadaşlara.doğal hal,doğal hali olumlayan yaklaşımlar ile fena görenlerin ayrıldıkları temelde nedir soru(n)larıyla aklı meşgul etmek gerekli bir parça.ve birbirinizin üzerine boca etmekten çekinmediğiniz kızgınlığınızdan bir parça kendiniz için saklayın.bakarsınız sizde de sistemin yeniden üreticisi bir şeyler kalmıştır.