Ne dediğinizi anlamıyorum
Ben üniversite mezunu, 15 yıl bankacılık yapmış, 10 yıldır da finans piyasasında yöneticilik yapan bir bayım. Dindarım. Normal bir insanım. Özel bir ideolojim yok. Solcular ne yapar, ne yazar, ne okur nasıl yazışırlar vs. merak ettim. Bir iki sitede gezindikten sonra birazda buraya takıldım. Yazılanları okudum inceledim. Düşündüm taşındım sonucunda hiç bir şey anlamadığımı anladım. Siz solcular ne garip insanlarsınız. Bir sürü şey anlatıyorsunuz süslü püslü garip kelimelerle yazışıyorsunuz ancak inanın ne dediğiniz anlaşılmıyor. Kelime ve cümleleriniz anlaşılıyorda ne anlatmaya çalıştığınız anlaşılmıyor. Uzay yolu dizisi veya Elvis hayranları derneği üyeleri gibisiniz. Birileri benimde anlayabileceğim birşeyler yazarsa mutlu olacağım. Diğer anlamadığım birşeyde şu. Yukarıda anlattığım vasıflara sahip biri olarak ben sizden bir şey anlamıyorsam, sokaktaki vatandaş sizi nasıl anlayacak, sizin arkanızdan nasıl gelecek, siz kalabalıkları etkileyip toplayamadığınız sürece nasıl devrimci ihtilal yapacaksınız. Siz bu şekli ile günlerce konuşma yapsanız kimse sizi anlamazki arkanıza takılsın. Oysa ki sizin gibi bir derdim olmamasına rağmen işim ne kadar kolay. "Selamünaleyküm" dediğim anda hiç tanımadığım biriyle kanka olup çıkıyorum. Ve o vatandaş bana tanımadığı halde sonsuz güven ve itimat duyarken benim her dediğimi kabul ederken, siz kendinizi bu insanlara nasıl kabul ettireceksiniz.
Bu yazım asla ve asla eleştiri amaçlı değil meraktandır, sizleri tanımak amaçlıdır. Verilecek cevaplarıda yine aynı merakla bekliyeceğim. Hepinize selam, saygı ve hürmetler.
|