Geçenlerde OssmanPamukoolu'da tekrarladı M.K'nin Dersim katliamının mimarı olduğunu, 'mert kıpti sirkatin söyler' ya...
Özlemişim bu konuyu, 'Dersim Katliamı'na özel bir duyarlılığım yok diye saldırılardan, AlbatrosS biraderin didişme tutkusunun sonucu laf alış-verişinden sonra gelmiş birisi geçerken tarifi taraftarlık zannedip beni kemalizm'le suçlamış. Hariçten komik olsun, güldürdü walla, elalossun!
Hani gülünecek şaklabanlıklardan bahsederken, faşizan gazete 'yeniçağ' yazarlarından Özcan YENİÇERİ'den bir alıntı yapayım.
"Önce şunu hatırlatmakta yarar vardır ki, Türkiye’deki “Kürtçü” ve yandaş neoliberallerin gündeminin özünde “nasıl bölünelim?” tartışması vardır......2 mili savaş nedeni olmaktan çıkarmayı düşündüğümüzü açıklayarak, sözüm ona “Yunanistan’ın ezberini bozduk”. Sümela’yı yılda bir kez de olsun ibadete açarak “Pontus” paranoyasını ortadan kaldırdık. Ortodoks dünyasının dört bir yanından gelen din adamlarının Sümela’daki ayinde Patrik Bartholomeos’un yönetiminde ibadet etmelerine izin vererek “Ekümenik” sendromunu attık. Akdamar kilisesini tamir edip, ibadet için Ermenistan’dan geleceklere de açarak “soykırım” takıntısını geçtik.
Şeyh Sait’in asıldığı meydanda anılmasına izin vererek “Kemalist” (!) takıntıları aştık! Seyit Rıza’nın heykelini dikerek “korku duvarını” geçtik. Bütün bunları aşıp geçerken Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir’in “bir bayrak yerine iki tane olsa ne olur” söylemine niçin takılalım?
Ancak “Bence Türkler ile Kürtler’in birlikte mi, yoksa ayrı ayrı mı yaşamak istedikleri saptaması referandum ile yapılmalıdır” ya da “birlikte yaşamak zorunda mıyız” sorularını soranların sayısı giderek artmaktadır. Daha da önemlisi, Türkiye’nin gündemini bugün PKK’nın bölünme projesi olan “demokratik özerklik” tartışmaları kaplamıştır. Bu duruma uygun bir anayasa değişikliğine “evet” demek, en azından Türkiye’nin bütünlüğüne katkı sağlamayacaktır!"
Yazının başlığı ise: "Paranoya, bölünme ve “evet”!"
Gel de gülme!
Okurken, faşizan gazete 'yeniçağ'da başka bir yazı ilişti gözüme, "“Evet çıkarsa Atatürk heykelleri yıkılacak”"
Paranoyahahahaaa....keşke yıkılsahaahahaaa...
Yeteri kadar güldüm, bu yazıyı sonraya saklıyayım....