Tekil Mesaj gösterimi
  #28 (permalink)  
Alt 26-08-2010, 17:41
Orgon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orgon Orgon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
CoSmiC VoiCe

Bi bok değişmez. Lakin ben bu ilkel gezegenin teknik gelişimi açısından çok daha yaşlı yani 5500-6000 yıllarında bulunan bir uygarlıktan hatta 100 den fazla gezegenin beraber oluşturduğu bir uzay kolonisinden göçüp geldim daha sakindir diye buralar,çünkü yıldız gemisi görmemiştim hiç ama yanılmışım biraz sakinlik konusunda.

Örneklerle neye sahip olunduğunda neyin değişmeyeceğini de göstereyim ki kafalar değişmeden teknolojik gelişimin bir işe yaramayacağını ve hayatınızın çok değişmeyeceğini anlayın.

1.Yıldızlar arası yolculuk tekniğimiz var, gezegene bağlı değiliz. Hatta herhangi biri bu araçlardan ufak olanlarına sahip ve belli koloni uçuş ve araştırma izinleri dahilinde,belli şekillerde belirlenen yakıt kotası kullanımına bağlı olarak evrende dolaşabilir. Tabi boş zamanının olduğu bir tatile çıktığında. (şu bazen ufo gördük diye olay yaratanlar var ya burda. O işte gördükleri, ama boşa somut kanıt beklemeyin bu teknoloji ile daha 1000 yıl izlerini bulamazsınız, buraya da belgesel ekipleri geliyor genelde iz bırakmazlar arkalarında bazı zorunlu şarj mekanizmaları sırasında mecburen görünür oluyorlar arada bir. )

2.Biyolojik ömrümüz ortalama 270 yıl. Ancak istenirse doğumda varyasyon şekilde klonlanıp, (ikiz olarak değil, DNA çaprazlama yoluyla yeni bir kardeş gibi. Böylece hücresel yozlaşma ve bağışıklığın düşmesi engelleniyor) yapay yolla geliştirilerek belli gelişim düzeyine geldiğinde dondurulan yedek ve sinir sistemsiz bedenlere yaşayan bedenin sinir sistemini entegre etmek yoluyla 5- 6 nesil daha yani ortalama 1200-1500 yıl yaşanabiliyor. (Devamında beyin ve sinir sistemi kapasitesi dolduğu ve sinirsel yıkım başladığından tavsiye edilmez, ölüm kaçınılmaz. Ancak süreyi arttırmak için çalışmalar devam etmekte bundan 400 yıl önce ikinci nesilden sonrası sorun yaratırken, tek bedenin ömrü de 150 yıldı. )
3. Para kullanmıyoruz.

Ancak;

Eğer orda yaşasaydım yine burdakinden farksız şeyler olacaktı. Örneğin ikametim ile çalışma alanımın arası dünyada km lerle ölçülüyorken orada ışık yılları hatta 1000 ışık yılları ile ölçülüyor çünkü bunu aşabilecek teknoloji ve zaman var. Dolayısıyla ömrümün çoğu yollarda geçiyor ve sevdiklerimme bunun üçte biri zaman ayırabilirdim gene.

Yapılacak çok iş, çözülmesi gereken de bi o kadar sorun cabası. Yıldızımız ölüyordu mesela ve tüm bu koşuşturma ile ilerde alternatif bir yaşam alanı oluşturulma idealine gezegendeki herkes inanıyor. Yine her şey sözde gelecek neslin çocukları için. Yine bekliyorsun,yine ulaşım araçlarına biniyor ve daha uzak yerlere gidebiliyorsun ancak ömrün uzun teknoloji manyak olsa da ömründen çalınan zamanın orantısı değişmiyor,hatta artıyor. Gelmeden önce konuştuğum 1467 yaşındaki bir dostum, çok eski 70 yıl ömürlü atalarımızın daha çok zamanı olduğunu çünkü hiç bir şey yapmama kararı alabilip vicdan azabı da duymadıklarını söylemişti ve haklıydı.

Kafanı kaldırdığında bir yeşillik,uçan bir hayvan yok. Binlerce metre derinliğe kadar işlemiş kentler, ulaşım alanları, havada uçan sayısız araç, her yerde enerji hücreleri, kontrol robotları, androidler, sizi DNA nıza kadar şifreleyen sayısız mekanizmalar ve devletler yerine gezegenler arası politikalar,enerji ve kaynak paylaşımı problemleri vs.

2030 da bu ilkel uygarlığınızda ne mi değişecek? Hiç bir şey. Ama sizi büyük değişimler ve yeni teknolojiler ile çok öncesinden şartlandırmış olacaklar ve daha hızlı hareket etmenin sadece daha geniş bir alanda aynı şeylere mecbur bırakılmak olduğunu anlayamayacaksınız. Daha yeni modeller,daha çok işi görüyor gibi görünen android makinelere daha çok bağımlı olacaksınız. 100 yıl sonra size entegre edilmiş bir yapay zeka olmadan doğada adım atamaz hale geleceksiniz. Hayal gücünüz giderek körelecek ve sadece bir medeniyetin parçası olmak için yaşayacaksınız. Tıpkı dev bir mekanik yaşam sistemi gibi ancak gerçekte yaşamıyor olacaksınız.

Nasıl buldunuz?

Konu Orgon tarafından (26-08-2010 Saat 18:09 ) değiştirilmiştir..