Alıntı:
5harfli´isimli arızadan alıntı
ben henüz 15 yaşında bir delikanlıyım (: sanırım çoğunuz benden büyüksünüz. aslında bu yaşa gelip tüm ayrıntılarını bilememekten utanıyorum ama, yine de bildiğim kadarıyla savunduğum bir şeyden bahsediyorum. anarşizm...
şimdi bu konu hakkında bilgim sınırlı. merak ettiğim şeyler şunlar. anarşist sistem başlasa şimdi, şuan devletin yaptığı işleri kimler veya hangi gruplar, kişiler yapacak? mesela elektrik, su, yol falan.. veya daha ayrıntısını bilmediğim devletin zilyon işi..
yine sanırım para diye bir şey olmayacak. herkes bildiği işi yapacak ama para olmayacak. herkes istediği şeyi elde etmiş, herkes mükemmel zenginlik seviyesine ulaşmış olacak. peki çok ağır işler yapanlarla hafif işlerde çalışanlar arasında fark olmuş olmayacak mı? bir süre sonra ağır işlerde çalışanlar bu işe ses çıkarmaz mı?
daha bir çok şey var ama şuan aklıma gelmiyor. ayrıca yanlışım varsa çok çok özür dilerim. cevapları bekliyorum.
|
senden yalnızca bir iki yaş büyük biri olarak diyebilirim ki anarşist bir sistemin dünya üzerindeki herhangi bir bölgede kurulması şuan için zor.anarşizmin önerdiği devletsizlik ve düzensizlik gibi kavramlar birbirinden çok ayrı şeyler ve onlarca kola ayrılmış anarşist faaliyetlerin herbiri ayrı ayrı şeyleri destekliyor.örneğin yeşil anarşizmin temsilcileri medeniyet öncesi tarım toplumuna geri dönmeyi hedefler,insanı toplum hayatında yalnızlaştıran,içine kapandıran şeyin teknoloji olduğunu savunur ve onu yok etmenin gerekliliğine inanır.bu mantıklı birşey(vuku bulması her ne kadar zor olsada)
sonuçta devletsiz bir dünyanın nasıl oldunu daha önce bilemediğimiz için nasıl olacağını da bilemiyoruz.yani tarih öncesi devirlerde böyle bir dönem var; tüm insanların ilkel bir şekilde başıboş yaşadığı fakat o dönemin sosyal hayatını anlatan hiçbir belge olmadığı için belli çıkarımlarda bulunamıyoruz.bu konuda oluşturulabilecek hiçbir teori %100 gerçekçi olmayacaktır
benim şahsi düşüncem anarşizmin bireysellikte kalması yönündedir.insanların kendilerine bağlanan zincirleri kırmak için çalışması ama gelecek planlarını devleti yok etmek üzerine kurmamasıdır.neticede anarşizm özgürlüktür.bireyin istedğini yapmasıdır.
umarım ufakta olsa yardımım dokunmuştur.