Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 10-08-2010, 22:00
bekir_91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bekir_91 bekir_91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
maviagac´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
gözlerimi ve kalbimi mühürleyen oysa niye ben kör sayılıyorum bu durumda?suçlu allah...

bilimsel çalışmalardan yola çıkarak kuranda bak şurda şu kadar geçti-3 okuyup 5 üfleyince,ipe dolayınca,dere tepe düz gidince,buzdolabında dondurunca,karşıma alıp yarım saat bakınca,buzları çözünce,tavaya koyup pişirince,çöpe atınca,çöpten çıkarıp öpünce,üstüne basıp zıplayınca,maya tutsun diye göle atınca aslında bunu dedi kehanetleri çok komik...
Allah dediğin şey gibi şifrelemek yerine -ki burdaki mantıksızlık da bariz,her şeyi biliyorsa neden saklamış sadece- gerçekleri buldukları için bilime ve bilim insanlarına inanırım ben...

madem kuran bu kadar bilimsel ve her şeyi biliyor öyleyse bana daha bilimin bulamadığı-anlayamadığı-çözemediği şeyleri söylesin...söyleyebiliyor mu???
Bu ayet sanki sana cevap veiyor: "en-NİSÂ : 155. Sözlerinden dönmeleri, Allah'ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve "Kalplerimiz kılıflanmıştır" demeleri sebebiyle (onları lânetledik, türlü belâlar verdik. Onların kalpleri kılıflı değildir tam aksine küfürleri sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur; pek azı müstesna artık iman etmezler."
"Nahl 106. Kim iman ettikten sonra Allah'ı inkâr ederse -kalbi iman ile dolu olduğu halde (inkâra) zorlanan başka- fakat kim kalbini kâfirliğe açarsa, işte Allah'ın gazabı bunlaradır; onlar için büyük bir azap vardır.
107. Bu (azap), onların dünya hayatını ahirete tercih etmelerinden ve Allah'ın kâfirler topluluğunu hidayete erdirmemesinden ötürüdür.
108. İşte onlar Allah'ın, kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. Ve onlar gafillerin kendileridir."
et-TEVBE : 93. Sorumluluk ancak, zengin oldukları halde senden izin isteyenleredir. Çünkü onlar geri kalan kadınlarla beraber olmaya râzı oldular. Allah da onların kalplerini mühürledi, artık onlar (neyin doğru olduğunu) bilmezler. (ayetten önceki ayetleri okumak gerekiyor (zenginler baksın))
- YÛNUS : 74. Sonra onun arkasından birçok peygamberi kendi toplumlarına gönderdik. Onlara mucizeler getirdiler. Fakat onlar daha önce yalanladıkları şeye inanacak değillerdi. İşte haddi aşanların kalplerini biz böyle mühür leriz.
er-RÛM : 59. İşte bilmeyenlerin (hakkı tanımayanların) kalplerini Allah böylece mühürler.
el-MÜ'MİN : 35. Kendilerine gelmiş hiçbir delil olmadığı halde Allah'ın âyetleri hakkında mücadele edenler gerek Allah yanında, gerekse iman edenler yanında büyük bir nefretle karşılanır. Allah, büyüklük taslayan her zorbanın kalbini işte böyle mühürler.
el-MÜNÂFİKÛN : 3. Bunun sebebi, onların önce iman edip sonra inkâr etmeleridir. Bu yüzden kalpleri mühürlenmiştir. Artık onlar hiç anlamazlar.

Sen Çelakıldan başka hiç mi bir şey okumadın. Hiç olmazsa benim yazdığım, Kur'an'da geçen mucizeler buna yeter, yetmezse Çelakıldan başka ciltler dolusu kitap yazılmış bununla ilgili olarak
Kaldı ki Kur'an'ın sadece bilimsel mucizeleri yok, birçuğumuzun göremediği daha bir sürü mucize var.
-Belagat ve şiirsellik
Kur'ân ayetlerinin dizilişi, kusursuz ve sağlamdır. Tarzı, çekici ve hayret verici güzelliktedir. Açıklama ve anlatım metodu, duruluk ve üstünlüğe sahiptir. Manalarında, kuvvet ve doğruluk hâkimdir. Sözleri, anlaşılır ve akıcıdır. (Bazıları meallerden hareketle hani belagat diyebilir. Nasıl bir şiir çevirisi hep eksikse Kur'an çevrisi hayli hayli eksiktir.
-Geleceğe dair verdiği haberlerin hepsinin doğru çıkması ve hiç bir çelişki olmaması
-Geçmişten verdiği haberlerin doğru çıkması (Evrim teorisi mantığına göre ve taraflı yazılmış günümüzdeki tarihte ülkeden ülkeye bile fark vardır, ama yine de hemen bütün konularda görülecektir ki tarihten ne haber verdiyse Kur'an doğru çıkmıştır.)
-Meydan okumasına karşılık kimselerin bir şey yapamaması (onun benzeri bir sure getirilmesi istenmiştir ama, Kur'an gibi hiç bir sure dahi getirilememiştir. Çünkü belagatı harikadır, söyledikleri doğrudur, akıcılığını başka bir yerde göremesiniz, vs)
-Tüm zamanlara hitap eden kurallar içermesi (içinde toplum yaşamını düzenleyen bir sürü kural vardır)
-Hiç bir zaman eski kalmaması,
-Ahengi ve güzelliği,
.....
dediğim gibi hepsi için bir kitap yazmak gerekir. ama eksik olduğunu düşünenler varsa, soru sormak ya da tartışmak isteyenler, vs. msn'de açıklayabilirim. forumda yazarken her şeyi yazmak gerekiyor, her şurayı yazmasam da olur dediği şey için bir sürü soru geliyor.

İslamı hurafelerden değil, kaynaklarından öğren.
Allah şifreler mi? Her şeyi bir kerede anlatmak, sadece erbabının anlayacağı şekilde anlatmak şifrelemekse evet bazen şifreler. Kur'an'da her halde Bakara'daydı bir kısmının muhkem, bir kısmının müteşabih olduğu yazıyor. Arkasından da kitabın aslının muhkem olanlar olduğunu belirtiyor.
Ha, insanlardan cevherle toprağın ayırt edilmesi için bir eleme sistemi var. Bu da bazı şifreleri çözmekle mümkün. Allah bilmiyor muydu kim ne halt? evet, biliyordu ama alacağı cevabı da biliyordu: Ya ben böyle yapmasaydım, ben böyle yapmazdım. O yüzden bu hayat yaratılmış:

"el-İNSÂN : 2. Gerçek şu ki, biz insanı katışık bir nutfeden (erkek ve kadının dölünden) yarattı k; onu imtihan edelim diye , kendisini işitir ve görür kıldık. "
O göz yaratılanlardan yaratanı bulmak için.
"Kim daha güzel iş yapacak diye dünya hayatı yaratıldı" (ayetin yerini hatırlayamadım)"
daha iki madde daha var ama kusura bakmayın işim çıktı,
diğerlerine de sonra cevap veririrm.

بكر