Alıntı:
Kali´isimli arızadan alıntı
Esas soru, 'Neden inananlar inanmayanları veya inanmayanlar inananları ikna etmeye çalışıyor?' ...cevabı basit:
Çünkü inanç (var olmadığına inanmak dahil) içten içe kaynayan şüpheleri bir türlü bastıramaz. Bilinmeyen şeylere inanmak tecrübe-deneyimin yerine geçmez, sadece inanaların içlerindeki şüphelerinin bastırmak için giderek daha fanatikleşmelerine neden olur. Tamam bekir_91, muhteşem mucizeler....bakarafukaratakara...acayip inandık.
|
1- İslam'da irşad vardır, irşad farzdır. İrşad nedir:
-İnsanlara iyiliği emredip kötülükten sakındırmak (emri bil ma'ruf),
-İnsanları doğru yola iletmek, doğru yolu göstermek her cuma namazında hutbede okunur: "Şüphesiz ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder. Çirkin işleri, fenalığı ve azgınlığı da yasaklar. O düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.
İçimdeki şüpheye gelince, içimde bir gram şüphe varsa namerdim. Hayatımda merak ettiğim ne varsa İslam'da buldum. Cevapsız kalan hiç bir sorum yok. Ama üzüldüğüm cahillerden, istismarcılardan dini görerek İslam'ın yanlış anlaşılması.
Ben yukarıda bilimsel mucizelerden bahsettim diğer ayrıca bütün bilimsel mucizelerden ve bütün mucizelerden bahsetsem bir kaç cilt gerekir ki böyle kitaplar da var, fotoshop harikalarından değil, kaldı ki bir çok buna benzer fotoğraf İslami bazı sitelerde de yayınlanıyor. Ben bu fotoğraflara karşıyım ama buna değil: Yunus 92:
https://yukarikayalar.wordpress.com/...avunun-cesedi/ çünkü Kur'an'da geçiyor.
Gösterdiğin fotoğraflar gerçek de olabilir ama bence tevafuktan öteye gitmez. Allah varlığının anlaşılması için bunlara ihtiyaç duyulmaması gerektiğini, en küçük sıradan bir sineğin dahi mükemmel bir biçimde yaratıldığını söylüyor. Derinine incelendiği zaman mükemmel, "gözünü çevir de etrafına bir bak, onun yarattıklarında bir çatlaklık ya da kusur görebiliyormusuz?" Bazılarının aklına şu soru gelebilir: Sakat doğan çocuklar:er-RÛM : "41. İnsanların bizzat kendi işledikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu , ki Allah yaptıklarının bir kısmını onlara tattırsın; belki de (tuttukları kötü yoldan) dönerler."
Gösterdiğin mucizelere benzer bir fotoğraf ararsan eline bak, evet kendi eline, sonra da google'dan Allah yazısının arapçasına bak. Aynı şeyi göreceksin.