Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 08-07-2010, 21:07
sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sangre sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
_b/s/en s/b/enim *

İşin psikoloji tarafına girmek istemiyorum.. Ama gerek ekonomi, gerekse felsefi konulardan sorunlu bir kaç yerin daha altını çizmem gerekiyor.

Alıntı:
burjuva derken karnını zor doyuran esnaflar değildir.siyasi yetkisi olan kartellerdir.
Piyasa ekonomisinin kartellere tahammülü olmadığını, tröst/kartel/monopol gibi tek elci yapılanmaların 'tam rekabet' fikrine aykırı olduğunu, bu yüzden de bu tür yapılanmaları önlemek amacıyla yasalar çıkarıldığını bilmen gerekir.

Alıntı:
zaten ben bireyin özgürlüğünü savunuyorum.ama bireyin sınırsız özgürlüğü başkasının sınırsız özgürlüğü ile karşılaştığında çatışma çıkar.
Zaten Piyasa ekonomisi savunusu yapan Özgürlükçüler de (Liberaller, Liberteryenler), bireyin özgürlüğünü savunup, sınırsız özgürlüğe karşı çıkıyorlar.. Bireylerin bir takım 'doğal haklar'ından veya toplum tarafından oluşturulan bir 'Sosyal sözleşme' ile veya toplumun toplam faydasını arttırma yönünde bir araç sağlayan 'Faydacı' akımlardan bazılarının savunusunu yapıp, 'Özel mülkiyet hakkı, ifade hakkı, girişim/yatırım hakkı, yaşama hakkı, istediğini üretme/tüketme hakkı, seyehat hakkı vb.' daha birçok insan hak ve özgürlüğüne müdahale edilmemesi gerektiğini ve bunun kontrolünü de devletin sağlaması gerektiğini düşünüyorlar.. Yani sınırsız özgürlük istemi diye bir şey söz konusu değil.

Alıntı:
[karar tamamen bireyindir ama başkasınıda düşünmek zorundadır insanın toplum içinde yaşadığını düşünürsek.
Hiç kimse başkasını düşünmek zorunda değildir.. Sen bunu söyleyerek bile, başkasının özgürlük alanına müdahalede bulunuyorsun.. Onun neyi düşünüp/düşünemeyeceğine karar veriyorsun.

Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *

_gölge'li/ *