Alıntı:
marsyas´isimli arızadan alıntı
Vicdani ret iğrenç bir şeydir.
Hiç insan vatan borcunu ödemezlik yapar mı?
Türkiye'de böyle bir hak yok ancak işkenceye dayanıklıysanız ve hapis şartlarına dayanabilirseniz vicdani retçi olabilirsiniz.
Ben şansımı deneyeceğim, çömezlere bol şans.
|
İğrenç olan vicdani red mi yoksa onları tamamem sindirmeye yönelik insanlık dışı kanunlar mı? Kanunlar bu seçimi ölümden beter olmakla cezalandırmasa birçok kişi vicdani redci olurdu otoriter devletin korktuğu da bu ve bu yüzden hala kemalizm ve din karışımı bir çürük salatayla militarist propaganda durmaksızın pompalanıyor gençlere. Genlerin birçoğu da bunu afiyetle yiyor çoğu da gerçekten adam oldum sanıyor askere gidip elime silah aldım diye. Bunun derinine hiç girmeyeceğim ama bastırılmış eşcinsel psikolojisi olduğunu da belirtmekte fayda var, büyük silah büyüjk yarak, en uzağa işemek, kahraman olmaya çalışmak, erkek olduğunu topluma ispata kalkışmak, güç peşinder koşmak, güce yaranmaya onu kendini eklemeye çalışmak, vs vs (parantez içi not: Bastırılmış edilgen psikoloji veya hala bazı ataerkil kaynaklarda bastırılmış eşcinsellik olarak geçen psikolojik terim; cinsel tercih olan eşcinsellik ile karıştırılmamalıdır. Argo halk ağzında da ibne olarak ibnelik yapmak şeklinde dile gelen bu psikoloji, tamamıyla aşağılık komplekslerinden beslenmektedir ve aynı zamanda cinsel istikrar sorunu yaratır, cinsel tercih farkından doğmaz. Yani amiyane söylemle, heteroseksüeller de eşcinseller de aynı oranda ibne olabilmektedir ve bu hangi cinse ilgi duyduğundan bağımsızdır.İbne nin kelime kökü arapça oğlan çocuktan türemiş olması ise, ortadoğu, kuzey afrika kısaca "katı ataerkil toplumlarda güzel oğlanların yeri" konusunu gündeme getirir ve kimse bu sapkın, suistimalleri gelenekselleştiren gerçeklerle yüzleşmekten hoşlanmaz. )
Bu noktada devlet yöneticisinin Hitler gibi bir manyak olduğu ülkede yaşşandığı zaman Hitler i alkışlayıp, "
alman olmamak iğrenç, musevi olmak en iğrenç bir şeydir, ben orduya katılıp şansımı deneyeceğim" diyenlerin neden oldkları yıkımdan pay sahibi olmadıklarını dile getirmemesi gerekir. Cesaretiniz yoksa da bu cesareti olanlara saygı duymalısınız ki, sayelerinde birgün bazı insani haklara kavuşabilme ihtimaliniz artsın. Aksi takdirde herşeyi bizim için AB nin düzenlemesini bekler durursunuz ve sanırsınız ki müzakereleri uzatan da onlardır sadece. : )) Şu yalakalık kokan türk mantığındsan sıyrılmayı öğrenmedikçe çağdaşlaşmadan, ilerlemeden de bahsetmemekte fayda var ülkemiz gerek yapı olarak gerek toplum profili olarak avrupaya değil, ortadoğuya yakın durmaktadır. Elinize silah alarak da bunu değiştiremezsiniz onlar bunu sadece silahla elde etmediler çünkü, ne kadar sömürücü olsalarda sömürdüklerinden akıllıydılar ister bana kızın ister küfredin bu da başka bir hoş olmayan gerçektir, sömürülenler her daim masum değildirler. Ancak bu konuda vicdani redcileri suçlamalk kendi göt korkusundan askerliği kabul edenlerin işi değildir bunu yapamıyorsanız, sebepleriniz varsa da bu sizi haklı çıkaramaz onların karşısında.
Her ne kadar hoşunuza gitmese de dünya İsa hariç, kendini çarmıha gerdirenler sayesinde gelişmektedir. İsa ise yalandır ve Roma İmparatorluğu kendine karşı oluşan bu isyan kültürünü hem doğuda hem daha batıda yıkılırken ele geçirip misyonerliğe dönüştürdüğü için günahkarlık ve kendini aşağılama dini olan hıristiyanlık doğmuştur. Ancak çarmıha gerilenler daimidir ve kutsal olan sadece bu konuda tanrılığa yükseltilen bir hayaldir. Fakat nesnel tarih çarmıha gerilen, diri diri yakılan, işkenceyle öldürülen, hainlik ile suçlanınca her cezaya layık olduğu düşündürülen bu insanların katkısını gözler önüne serer. Birgün savaşların insanlık dışı olduğunu görecek tüm insanlık diyorsanız bugün küçümsediğiniz vicdani redcilerin bu olayda tuzu olacaktır, ancak sizlerin değil. Onları herşeye rağmen ayakta tutan da zaten vicdanlarının bu konuda hep rahat olmasıdır.