Tekil Mesaj gösterimi
  #20 (permalink)  
Alt 04-07-2010, 18:34
Orgon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orgon Orgon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
CoSmiC VoiCe

Geçmiş veya gelecek yeni baştan oluşturulamaz, ancak görülebilir. Zamanda yolculuk mümkün olduğunu varsaysak bile geçmişe veya geleceğe giden bizim maddesel olarak o zamana geri gideceğimizi veya ileri gideceğimizi düşünmüyorum. Hatta geleceğe gitmek konusu teorik açıdan daha mümkün, fakat zamanın görecelliği yüzünden böyle. Aslında o gelecek oluşmuş fakat ışık hızına yakın hareket eden bunu o şekilde yıllarca süren şekilde yaşamamış oluyor. Geçmişe gitmek ise teorik açıdan mümkün değil şu andaki bilgilerle.

Her iki durumun mümkün olduğunu varsayarsak geleceğe yolculuğun yolculuğu yapanın göreceli zamanı yüzünden olduğundan hareketle zamanda atlama yapabilmesi mümkün. Teorik olarak mümkün tabi nasıl olabilir bilmiyoruz. Geçmişe yolculukta ise bence durum biraz değişik çünkü bu noktada ışık hızını aşmak gerekiyor ki normal evrensel kaidelere aykırı bir durum yaratıyor bu. Bilim kurgularda kullanılıyor ancak ben o şekilde bir geçmişe yolculuğun olabileceğini zannetmiyorum. Benim varsayımıma göre bu anormallik yani ışıkhızının aşılmasında olaşacak durum, maddesel yapıyı yani mevcut kuantum durumunu da değiştirir. Yani bir nevi anti madde olmuş oluruz orada ve belki yokolmamak için önlem almamız gerekir sürekli. Dolayısıyla geçmişe gidebiliriz yeniden tecrübe edebiliriz tarihi gerçekleri ama etrafımızdaki herşey bize göre salt bir görüntüdür, yani sanaldır. Yani ne onlar bizi etkileyebilir, ne de biz onları birbirimize karşı sanal oluruz.

Uzak geleceğe anlık atlamanın ise münkün olmadığını düşünüyorum yani geleceğe yolculuk sadece maddeyi ışık hızına yakın hız ile transfer durumunda olası, bunun ötesinde sayısız alternatif var çünkü hangisine gidileceği önceden kestirilemez gelecek açısından. Bir başka sorunda geleceğe gidiş mümkün ise bu şekilde yukarıda bahsettiğim varsayıma göre geri gelmek mümkün olmayacak gerçek olarak bu sefer.

Bir de anlamadığım, zamanda yolculuk neden? Bu zamanın diğer zamanlardan farkı ne ki başka zamana gitme düşleri kuruyor insanlar. Mümkün olsa geçmişe gidip, bilmediklerimi izlerim nolmuş gerçekte diye. Fakat geleceğe gitmem bu hiç mantıklı sayılmaz benim açımdan. )