Alıntı:
Mental´isimli arızadan alıntı
Elbette evrendeki gelişim duygularla değil mantıksal doğrularla gelişti bu açıdan yazdıklarını bilimdışı görmüyorum ama konuyu açan arkadaşın sorusu gayet açık.
Acaba erkeklere "erkek si lik" kadın da "kadın sı lık" rolü öğretilmese de öncelikle insan oldukları öğretilse iki taraf açısından daha adil bir dünya düzeni olmazmıydı?
Gelişimi ve gerçekleri mantıksal bazda açıklamak yerine günümüz dünyasında derin kaygılar taşıyan insanımızın özelliklede kadınlarımızın sorunlarına mantığı çokda ötelemeden "insani" açıdan yaklaşamazmıyız? Okuduklarımızın etkisinde kalıp kalıpsal cümleler kurmaktansa kendi öz düşüncemizi aktarsak, sorunu bu bağlamda yaşanan olguya çözüm yönünde irdelesek çok daha faydalı bir tartışma yapmış oluruz kanısındayım.
Saygılarımla
|
aslında okuduklarımızdan etkilenerek yazdığımı söylemek biraz zor . çünkü pek ilgi alanım olan bir konu değil ama cevap zaten yazdıklarımın içinde gizli ve aynı zamandada gelişimin içindede gizli , cümlelerimin kalıpsal olduğunu yada fikirlerimin kalıpsal olduğunu pek düşünmüyorum , ama yazıların arasında tutarsızlık görüyorum , yani karar ver nazimiyim yada nazi acımasılığındamıyım yoksa kalıpsalmıyım?
...
Alıntı:
Mental´isimli arızadan alıntı
caba erkeklere "erkek si lik" kadın da "kadın sı lık" rolü öğretilmese de öncelikle insan oldukları öğretilse iki taraf açısından daha adil bir dünya düzeni olmazmıydı?
|
Erkek ve Kadın adil bir dünyada yaşaması için önce hayatın adil olması gerekir , sonuçta ne öğretirsek öğretelim hayat adil olmadıkça pratikte problemler doğmaya devam edecektir ...
ama ütopik bir dünya düzeninde erkek ve kadının gerçek anlamda eşit ve önce insan olması için yararlı olabilecek unsurlardan biridir gibi geliyor bana ... ama tek başına yeterli olacağınıda sanmıyorum....